Lopovi se uselili u vikendicu poznatog biznismena: Baškarili se, jeli, pili, napravili haos – Odala ih sitnica

U selu Ostra blizu Čačka dogodila se situacija kakvu meštani ne pamte. Naočigled celog sela, lopovi su se usred bela dana uselili u kuću nekadašnjeg beogradskog biznismena u zaseoku Kostići. Danima su tu boravili, gostili se, jeli, pili, birali šta će pokrasti. Uveče bi najnormalnije sivim „fordom“, koji je sve vreme bio parkiran u dvorištu, odlazili.

Boravak lopova u kući biznismena primetili su gotovo svi meštani, jer se ona nalazi na početku sela, pored samog puta. Niko ništa nije posumnjao, jer su bili vrlo slobodni, viđali su ih svakodnevno kako dolaze i odlaze proteklih desetak dana. Neki od njih su sa lopovima razgovarali, najnormalnije se pozdravljali, kao što inače rade sa ostalim komšijama. Kada je cela stvar otkrvena, lopovi su se dali u beg.

„Žena je od policije pokušala da pobegne skočivši kroz prozor. Kažu da je slomila nogu. Pre toga, bili su toliko slobodni i opušteni da su sedeli u dvorištu, viđali smo ih na imanju i u kući. Auto im je najnormalnije bio parkiran ispred, a svi smo mislili da je vlasnik kuće poslao nekog da mu kuću uredi, jer oni leti dolaze iz Beograda i borave ovde“, ispričao je komšija penzionisanog beogradskog biznismena.

Međutim, jedna sitnica ih je odala, te su postali sumnjivi.

„Juče dok sam prolazio seoskim putem, ponovo sam ih video. Mlađi muškarac je bio napolju i nosio je ka tremu nekakvu crnu vreću. Uljudno mi se javio, i pitao me „jel došao komšija“ misleći na vlasnika kuće. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Pozvao sam vlasnika kuće u Beograd, na šta je on zgranuto kazao da nikog nije poslao da mu sređuje imanje“, drugi meštanin Ostre.

Nakon dojave MUP-u, komšije kažu da su se posle 15 minuta u dvorištu beogradskog biznismena stvorila četiri vozila policije.

„Mlađa žena od oko 30 godina za koju smo kasnije saznali da je iz Požege, se u trenutku dolaska patrole zatekla na spratu. Iskočila je kroz prozor, a muškarac (36) za kojeg se ispostavilo da je iz obližnjih Brđana je zatečen kako pakuje stvari u prizemlju“, pričaju meštani priču koja liči na filmski scenario.

Oni dodaju da je tokom desetak dana iz kuće verovatno izneto mnoštvo predmeta, jer su ih svakodnevno viđali sa torbama i vrećama. Meštani tvrde da su mislili da oni raspremaju kuću pred dolazak vlasnika. Da situacija bude još smehotresnija, muškarac i žena poriču da su u kuću nasilno ušli.

„Mladić je sve vreme policiji govorio da je kuća bila otvorena kada su oni tog jutra došli, te da je oni uopšte nisu obili, poriču i da su dolazili ranije“, pričaju komšije.

Za sada nema preciznih podataka o predmetima koji su eventualno uzeti iz kuće, ali sudeći po sceni koju je policija zatekla, provalnici su se bili odomaćili i nisu žurili.

„Zatečeno je na desetine kesa, torbi i vreća koje su bile spakovane i ležale po podu, krevetima, sobama, hodnicima. U samoj kući je zatečen neviđen nered, prevrnuli su bukvalno svaki kutak kuće u potrazi za vrednim stvarima. Po zatečenim ostacima hrane i pića zaključujemo da su u kući boravili više dana. Za sada nema preciznih podataka kolika je šteta, o tome će se vlasnik izjasniti naknadno, kada detaljno pregleda kuću i pomoćne prostorije i utvrdi šta nedostaje“, ispričao je izvor Kurira iz istrage.

Izvor: kurir.rs