Ljiljana Jakšić prvi put progovorila o ocu svog deteta: „Ne interesuju me njegova opravdanja“

Glumica Ljiljana Jakšić je u 52. godini rodila ćerku Dariju, a ubrzo je kao samohrana majka u poznim godinama bila meta mnogobrojnih zlonamernih komentara. Danas Darija ima osam godina i srećna je i zadovoljna devojčica.

„Nisam baš odlučila da to bude u ovim godinama, nego su se okolnosti namestile. Od prvog trenutka i pre nego što se desilo i dan-danas, ja sam presrećna žena. Darijin osmeh, ne njena reč, već samo pogled i misao o njoj je nešto što mi čini život radosnim. Ni u trenucima kada mislim da ne stižem, da padam od umora, da ne mogu više, kad pomislim da mi je iscurila sva energija, kad je ona u pitanju nađe se snaga. A uvek je ona u pitanju. I kad radim – radim jer je to neophodno zbog nas dve, zbog naše male porodice“, ispričala je Ljiljana.

Glumica je progovorila i o bivšem partneru, koji nakon porođaja nije hteo da čuje za ćerku i nju, ali i o ciljevima koje ima za ćerku. Ona priznaje da je uvek znala da će biti majka.

„Pored Darije, moja velika ljubav je što se bavim poslom koji volim, koji mi je do skoro bio najveća motivacija. I u poslu sam već 38 godina, puno sam radila i zaista, imala sam jako malo vremena za razmišljanje, preispitivanje. Ostavljala sam da se to desi onda kad to treba da se desi, ali sam bila ubeđena da će se to desiti. Čitavog života sam vežbala i bila u punoj energiji i dan danas, bez obzira na godine. Ta cifra, te godine meni nisu predstavljale problem, ni mom organizmu. Mislim da to ide najviše iz glave“, rekla je Jakšićeva.

Kada je saznala da je u blagoslovenom stanju, sebe je smatrala najsrećnijom ženom na svetu. „Neverovatna radost, ogromna sreća. Ja do tada nisam znala koliko čovek može biti srećan. To je najlšepi trenutak u mom životu kada sam saznala da sam u drugom stanju“, priznala je glumica.

Partner je odlučio da ne bude uz nju i ostavio ju je pre nego što se Darija rodila.

„Znate kako, to je bila toliko jaka sreća i radost da sam u tom trenutku znala, ne znam kako, da će čitava trudnoća dobro proći, da ću ja za nekoliko meseci držati svoje dete u naručju. Tolika je bila radost i sreća. Ja sam radila do osmog meseca, nisam išla ni na porodiljsko, ni na trudničko bolovanje. Ona se rodila 25. novembra, ja sam počela da radim 25. decembra. Sve ostalo je bilo manje važno. Pa i to sa partnerom. Ja nisam ta koja vrši procenu njegovog opravdanja. Ja čak ne želim da se bavim njegovim opravdanjem. To je njegova odluka, njegovo pravo da odluči da li nešto hoće ili neće. To je i njegov problem. Nije moj problem, pa se više ne bavim time. To je naravno jedna od stvari koja može da zaboli. Svi imamo te emotivne momente. Raskidi veze su uvek bolni“, zaključila je harizmatična glumica Ljiljana Jakšić.

Izvor: mondo.rs