Leto se vraća, spremite se za novi tropski talas – uskoro opet +35 C

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 29. jula, biće pretežno sunčano. U planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde popodnevni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Do subote temperatura bez velike promene, zatim u osetnom porastu, a krajem perioda manji pad temperature.

Meteorolog Goran Mihajlović otkriva da li nas očekuje još padavina i kakav će biti avgust.

„Tokom prethodnih dana bilo je padavina u celoj zemlji, ali se po tome najviše ističu područja opština Petrovac na Mlavi i Stara Pazova gde je samo u jedom danu palo 120 litara kiše po metru kvadratnom. Prosečno je u Srbiji palo od 40 do 60, negde lokalno i do 80 litara po metru kvadratnom“, kaže Mihajlović i dodaje:

„Za vikend se može očekivati porast temperature, a početkom naredne sedmice i preko 35 stepeni Celzijusa“, kaže Mihajlović.

On ističe i da ponavljanje scenarija sa poplavama iz 2014. godine nije realno očekivati. Ukazuje da postoji opasnost od bujičnih poplava u brdsko-planinskim predelima. Tu je mnogo potočića gde se za kratko vreme pri velikim padavinama mogu stvoriti bujice, objašnjava Mihjalović.

Izvor: pink.rs