LEK ZA ZORICU (3) STIGAO U SRBIJU, ALI ONA NIJE KANDIDAT ZA NJEGA: Majka će štrajkovati glađu da bi spasla dete (FOTO)

Iako mediji već danima bruje o novom leku koji je kupljen za teško obolelu decu, javnost nije imala priliku da čuje za slučaj Zorice Dragojlović.

Zorica ima tri godine, i boluje od teške i agresivne bolesti spinalne mišićne atrofije tipa 1. Lekari nisu imali dobre prognoze za njenu bolest, i predviđali su joj samo godinu dana života.

Lek za ovu bolest postoji, a primenjuje se u Evropi i Americi, gde se deca leče već pune dve godine. Prošlog meseca i naša zemlja je kupila taj lek.

Prema rečima, majke obolele devojčice, predsednik Srbije joj je lično obećao da će njeno dete biti lečeno primenom ove terapije. Lek je kupljen, deca su počela da ga primaju, a etička komisija lekara je donela odluku da nema svrhe davati ga i Zorici.

Ljiljana Dragojlović je bila spremna da štrajkuje glađu kako bi se izborila za svoje dete. Na svu sreću, vapaj ove nesrećne žene čuli su oni koji joj mogu pomoći, te je Ljiljana primljena na sastanak sa predstavnicima ministarstva zdravlja i Nikolom Selakovićem, gde je odlučeno da će nova lekarska komisija zasedati i odlučiti o lečenju male Zorice.

Setnja u Zoo Vrtu!

Gepostet von Ljiljana Dragojlovic am Samstag, 26. Mai 2018

– Primljena sam bez ikakvog pogovora. Doneta je odluka da nova lekarska komisija odluči da li će moja Zorica biti lečena uz primenu ovog leka. Očekujemo pozitivan ishod koji bi trebao da se dogodi u toku sledeće nedelje. Nadamo se najboljem – kratko nam je ispričala Ljiljana.

Kako nam je ispričala, ukoliko ponovo bude odlučeno da Zorica ne dobije lek, biće spremna da štrajkuje glađu jer je život njenog deteta u pitanju.

Izvor: kurir.rs