Ledena oluja Filomena donela padavine kakve se ne pamte više od pola veka – crni oblaci se nadvili nad Vojvodinom

Oblačnost koja je prisutna u Vojvodini, tokom dana proširiće se na čitavu teritoriju Srbije. Meteorolozi iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će crni oblaci doneti i snežne padavine.

Po pojedinim kotlinama zapadne Srbije magla bi mogla da smanji vidljivost na 200 metara.

Ledena oluja „Filomena“ koja je prošle nedelje pogodila Španiju, donoseći veoma hladne dane, sa padavinama koje nisu zabeležene u poslednjih 50 godina, na svom putu zahvatiće i Srbiju.

Narednih dana doći će do premeštanja ciklona koji je i izazvao obilne padavine u Španiji i Portugaliji, do Balkanskog poluostrva.

Pred nama su ledeni dani sa niskim temperaturama, što znači da one neće biti u plusu sve do utorka. Očekuju se i jutarnji mrazevi umerenog i jakog intenziteta, javljaju iz nacionalne meteorološke službe.

Sutra i u petak temperature će se kretati od 0 do maksimalna 4 stepena, dok za vikend i u ponedeljak neće prelaziti nulu. Minimalne dnevne temperature biće -5 stepeni Celzijusa.

Na Južnoj Moravi kod Mojsinja i Aleksinca vodostaji su u manjem porastu, kreću se iznad granice vanredne odbrane od poplava i imaće tendenciju stagnacije i manjeg opadanja u naredna 24 časa. Na Ibru kod Raške vodostaji su u porastu, kreću se iznad granice redovne odbrane od poplava i imaće tendenciju manjeg porasta u naredna 24 časa.

Izvor: blic.rs