Lažna medicinska sestra opelješila staricu: „Osetila sam da sam nešto čudno udahnula…“

Hasenu Mušović (75) iz Brodareva opljačkala je žena koja joj je došla na vrata i koju je pustila u kući poverovavši joj da je medicinska radnica.

Staricu koja sama živi, i koja je kradljivici dozvolila da je uspava, lakovernost je koštala zlatnog nakita koji je imala na sebi.

– Žena stara između 25 i 30 godina pojavila se na mojim vratima rekavši da radi u bolnici i da na terenu meri pritisak starim osobama, pa da hoće da izmeri i meni. Imala je neke čudne instrumente na sebi, a rekla je da su to najsavremeniji uređaji za kontrolu pritiska – ispričala je Hasena.

Ni na kraj pameti joj nije bilo ko joj je i zbog čega došao u kuću. Nije joj bilo ni čudno što „medicinarka“ na sebi nema beli mantil nego crnu jaknu i farmerke.

– Rekla mi je da legnem i nešto mi je prinela na grudi od čega me je spopala mučnina. Ubrzo sam se uspavala, a pre toga osetila da sam nešto čudno udahnula – kaže meštanka Brodareva.

Kada se probudila kraj nije bilo „meračice pritiska“, kao ni zlata koje je imala na sebi. Primetila je i tragove premetačine po kući.

– Izgleda da ništa više nije pronašla što bi mogla da ukrade jer sve je bilo na svom mestu. Odmah sam otišla do ambulante u Brodarevu gde su mi pružili pomoć i rekli da oni nisu slali nikoga da meri pritisak – kaže Hasena Mušović.

Tek tada joj je postalo jasno da je bila žrtva nesvakidašnje krađe o kojoj je potom izvestila policiju. Iz Hasenine kuće uzeti su otisci koji bi mogli da dovedu do žene koja je opljačkala staricu.

Izvor: blic.rs