Kvasac do srede stiže u prodavnice: Fabrika u Senti učetvorostručila proizvodnju

Fabrika u Senti u nedelju je pokrenula proizvodnju kvasca, koji bi u prodavnicama mogao da se nađe već u utorak ili sredu, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Tako da će proizvodnja kvasca u malim pakovanjima biti uvećana 450 odsto. Proizvodnja u pakovanjima od 500 grama za pekare, za 100 odsto.

Plan je da dostignemo mesečnu proizvodnju od 900 tona kvasca. To je četiri puta više u odnosu na dosadašnju, kaže Laslo Đetvai, operacioni menadžer u kompaniji.

Da bi odgovorili na zahteve tržišta i obezbedili kontinuiranu isporuku, u ovoj kompaniji menjaju i asortiman. I tako će da omoguće povećanu proizvodnju kvasca za domaćinstva i pekare.

“Imamo i pogon i radnike za ovoliku proizvodnju, a na podršku države računamo u nabavci sirovine, melase iz šećerne repe, kako bi odgovorili na zahteve povećane tražnje“, kaže Đetvai.

Suvi i ostale vrste kvasca trebalo bi da budu isporučeni trgovinskim lancima u utorak i sredu, pošto je fabrika u Senti u nedelju počela proizvodnju, rekao je  ministar Branislav Nedimović.

Ministarstvo poljoprivrede će, kaže, predložiti da se zabrani izvoz kvasca kako bi se snabdele sve prodavnice u Srbiji.

Izvor: blic.rs