Kuršumlija u neverici: Dete izašlo iz vrtića, prešlo kilometar i po, niko nije primetio da ga nema

U Predškolskoj ustanovi „Sunce“ u Kuršumliji desio se nesvakidašnji slučaj. Naime, petogodišnje dete je samo išetalo iz vrtića, prešlo kilometar i po, a da to niko od nadležnih nije ni primetio.

Dete je ušlo u prodavnicu, pa se tako saznalo da se izgubilo. U tom momentu u Predškolskom, gde radi i majka deteta, niko nije primetio da ga nema.

Prema saznanjima to se dogodilo oko deset časova i dete je iz vrtića krenulo ka naselju Marković, prometnom i magistralnom ulicom. Stiglo je do prodavnice i tu pitalo prvo ljude koji su čekali da uđu u prodavnicu gde joj je mama. Onda je obaveštena prodavačica. Svi su mislili da je iz ovog naselja, te su počeli da zovu sve komšije.

Na sreću, kako kažu svedoci, dete koje ima četiri i po godine, nije paničilo, lepo je i pametno odgovarala na sva pitanja. Na kraju kako nisu znali čije je, prodavčica je pozvala koleginicu iz druge prodavnice i došla je jedna njena mušterija, koja je preuzela dete.

Žena iz tog naselja odvela je dete kući, a njena ćerka je pozvala PU „Sunce“. Okolnosti su htele da se javi upravo majka izgubljenog deteta, koja je u neverici prvo negirala, a posle par minuta pozvala i očajno rekla da je to njeno dete.

„Da, ja sam je dovela kod mene, a moja ćerka je zvala vrtić. Bila je tu pola sata. Dete je vrlo pametno, smireno, nije paničila, već je lepo odgovarala na pitanja“, izjavila je žena koja je izgubljeno dete dovela svojoj kući.

Dete je bilo van vrtića sigurno sat i po, a put koji je prešla je najmanje kilometar i po. Morala je da pređe i ulicu, a reč je o prometnom delu Kuršumlije, jer je tu i fabrika „SIMPO Šik“ koju je takođe prošlo i nastavilo dalje ka Kuršumlijskoj banji. Na kraju je sama stala ispred prodavnice i pitala one koji su bili tu.

Po devojčicu su kasnije došli majka, vaspitačica i vozač i na kraju se sve dobro završilo. Zamenik direktora PU „Sunce“ Grdana Nikolić je u izjavi potvrdila da se sve tako dogodilo.

„Na žalost, desio se taj nemio događaj. Na kraju je dete vraćeno u grupu i hvala bogu da se sve završilo kako treba. Ipak, pokrenute su sve zakonske prcedure, uzete izjave i biće sve urađeno po zakonu“, kaže direktorka Nikolić.

Ona dodaje da ih ništa ne opravdava, ali da se nada da se nikada tako nešto neće ponoviti i da će ustanova postupiti po zakonu. Inače, dete je pronađeno u Kosovskoj 67,u prodavnici „Boba“ a krenulo je iz Kosovska 36A, gde se nalazi Predškolska ustanova „Sunce“.

Izvor: srbijadanas.com