Kupio kuću punu smeća: Otkrio retke novčiće, nakit, skupu odeću – jednu stvar je zadržao za sebe

Kad je kupio kuću punu prašine, kutija i raznog smeća, Aleks Arčbold iz Kanade nije mogao da pretpostavi da je napravio potez svog života.

Naime, Arčbold koji se inače bavi sakupljanjem antikviteta, kupio je dom pokojne učiteljice muzike Bet-Džoan Rak. Na početku, nadao se da će u kući zateći samo jedan stari klavir.

On je sve što se nalazi u kući madam Rak preuzeo nakon što je preminula prošlog decembra.

Trgovac antikvitetima snimio je šta je sve otkrio u kući, procenjujući da je pronašao stvari u vrednosti od oko 400.000 dolara.

Iako je nekoliko godina poznavao gospođu Rak, nikad nije ušao unutra. Ipak, odlučio je da rizikuje i kupio je kuću.

Međutim, zapanjio se kada je video nagomilane stvari, ogromne slojeve prašine i đubreta. Sve je izgledalo kao ‘tipičan dom ljudi sa sindromom hrčka’.

„Nisam znao da je ekscentrična učiteljica klavira koju sam poznavao zapravo milionerka“, rekao je Aleks.

Dok su on i njegov tim mukotrpno ‘prekopavali’ kroz svaku sobu, otkrili su retke novčiće, uključujući čist srebrni dolar i novac iz 1920-ih.

„Naši najimpresivniji nalazi uključuju novčanike pune gotovine, srebrnu polugu od 2,8 kilograma i vreće pune zlatnog i dijamantskog prstenja“, istakao je.

Po kući su bile posute kutije „šanela“, „berberija“ i „tifanija“, a Aleks je čak pronašao blistavi zlatni prsten u cipeli.

Naleteli su na male srebrne poluge nakon što je jedan ispao iz hrpe letaka, pa je tim proverio svaki časopis i knjigu u kući.

Ormari gospođe Rak bili su puni dizajnerske odeće, od krznenih kaputa do skrojenih odela, a spadaju u vrlo tražene vintidž komade.

Tu su bili i stari zapisi, soba s perikama, brojni pribori za jelo, nameštaj, knjige, cipele, drangulije, ukrasi i najmanje tri šivaće mašine.

„Sve ovdje ima potencijal, imao sam neverovatnu sreću. Ovo mi je najbolja investicija u životu“, zaključio je.

Nakon što je sve razvrstao, potvrdio je da veliki klavir zadržava za sebe.

Izvor: kurir.rs