Krkobabić poručio mladima: Prijavljujte se, biće još para za kupovinu seoskih kuća

Na konkurs za kupovinu seoskih kuća javlja se sve više građana, pa će prvobitni novac koji je preostao za raspodelu možda biti dodeljen i pre isteka roka.

„Puno je zahteva, dnevno stiže po 20, 30. Kada su uslovi u pitanju, zainteresovani ne mogu da budu stariji od 45 godina, ne mogu da imaju imovinu i, naravno, potrebna je želja da žive na selu. Sa druge strane, kuće moraju da budu uslovne, da imaju vodu, struju, raščišćene pravne osnove…“, objasnio je ministar Milan Krkobabić.

Na pitanje zašto ne mogu da konkurišu građani stariji od 45 godina, ministar je rekao da, prema zvaničnim podacima, u Srbiji ima „250.000 mladića do 45 godina koji su neoženjeni i 100.000 neudatih devojaka do 45 godina“, zbog čega je odlučeno da to bude starosna granica.

Odgovarajući na pitanje koliko je još novca ostalo za sprovođenje projekta, Krkobabić je otkrio da je pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da je u planu da se program nastavi.

„Mi ćemo u rebalansu budžeta izdvojiti dodatna sredstva, prijavljujte se slobodno, ljudi iz lokalnih samouprava su spremni da izađu u susret. Poruka mladim ljudima je da onoliko koliko oni budu uporni da traže kuće – toliko će država biti uporna da izdvaja sredstva“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Izvor: alo.rs