Krizni štab doneo nove mere: Na ovim mestima obavezne maske – Za prekršaj sledi kazna

U Beogradu će od sutra biti obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, odnosno autobusima, gradskom i međugradskom prevozu, tržnim centrima, kafićima…

Osobe koje ne nose zaštitne maske u prevozu i u zatvorenim prostorima biće kažnjavane. Za ostatak teritorije Srbije na snazi su preporuke za nošenje zaštitnih mera u prevozu i u zatvorenom prostoru.

Sednica je završena nakon dva sata. Na sednicu su prvi stigli dr. Darija Kisić Tepavčević, dr, Tiodorović, Pelemiš i Stevanović.

Očekuje se da bude zabranjen rad noćnih klubova, što je kao jednu od mogućnosti navela i premijerka Ana Brnabić.

„Već smo razgovarali načelno o nekim merama. Verovatno će to biti mere u skladu sa onim što smo već videli u nekim lokalnim samoupravama, kao što su Novi Pazar, Kragujevac, Užice…“, rekla je ranije Brnabić.

Prema istim informacijama, biće zatraženo da se broj osoba u zatvorenom prostoru ograniči na 100, a ne manje od 500, kako je to dosad bilo, dok bi sve maturske večeri i slične proslave koje nisu dosad održane bile odložene.

Najviše zaraženih je u Beogradu, Novom Pazaru, Užicu, Kragujevcu, Vranju…

Ukoliko se svi članovi tog tela Vlade Srbije budu složili, očekuje se i ograničenje rada ugostiteljskih objekata, noćnih klubova, možda i drugih objekata gde se okuplja veliki broj mladih ljudi kako bi se sprečilo širenje virusa među njima.

Izvor: kurir.rs