Krivična prijava protiv Luke Jovića: Fudbaler ide u zatvor ako ponovo prekrši naredbu o samoizolaciji

Fudbaler Reala i srpski reprezentativac Luka Jović, dobio je krivičnu prijavu zbog kršenja naredne o samoizolaciji.

Jović nije poštovao ovu meru nakon što je došao iz inostranstva, a morao je da provede u samoizolaciji 28 dana pošto je stigao iz Španije.

Ponati fudbaler je stigao u Beograd kako bi proslavio rođendan devojke Sofije Milošević.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da podnese krivičnu prijavu protiv fudbalera.

– Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva podneta je krivična prijava u redovnom postupku što znači da će biti saslušan tek posle isteka 28 dana karantina – rečeno je Kuriru u Tužilaštvu.

Svi koji dođu u Srbiju mogu da očekuju ista pravila.

– To je mera koja važi za sve koji dođu iz inostranstva. U interesu svih nas je da se oni pridržavaju toga što je propisano.

Luka će u narednom periodu biti pod nadzorom državnih organa

– U slučaju da se ne odazove na poziv na fiksni telefon iz policije ili ako ga ne zateknu u stanu, Jović će biti uhapšen.

Srpski fudbaler Luka Jović postao je predmet istrage srpske policije zbog toga što se oglušio o propis o obaveznoj samoizolaciji od 14 dana posle dolaska iz Španije.

Španija je, podsetimo, među najugroženijim zemljama u Evropi, pogođena epidemijom SARS-CoV19 korona virusa.

Jović je, prema informacijama, zatražio od Reala iz Madrida da ga puste u Beograd kako bi prisustvovao rođendanu devojke Sofije Milošević.

– Videli ste svi i primere naših fudbalera koji dolaze iz inostranstva, gde imaju milionske ugovore, koji dolaze ovde i nisu u samoizolaciji i to je posebno nešto sa čim će se suočavati naši nadležni organi – rekla je u sredu premijerka Brnabić, a vrlo brzo se saznalo da je mislila na Jovića.

Srpska policija istražuje kretanje fudbalera tokom boravka u Srbiji, kako bi se utvrdilo s kim se sve viđao i time se utvrdili potencijalni rizici širenja epidemije.

Sporno je to što je Jović viđen u šetnji gradom, našta je aludirala premijerka, čime je prekršio propise i zbog čega može da mu bude pisana krivična prijava.

Ministar Unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović objavio je jutros da su napisane krivične prijave i nekim od imućnih sportista. Kazne su od jedne do 12 godina zatvora.

Izvor: kurir.rs