Kosa oprana juče je već danas masna: Rešite problem na jednostavan način

Ako vam se masti kosa, evo kako je lako održavati čistom do 7 dana. Postoji nekoliko trikova koji vam mogu koristiti.

Fenom isušite koren kose

Na taj način vaša kosa će biti manje masna i imaće volumen. Osušite samo koren i ostavite ostatak da se osuši prirodno.

Koristite kape za tuširanje

Prilikom tuširanja nosite kapu za tuširanje, kako biste sprečili stvaranje haosa od vlage iz vaše kose.

Šampon za suvo pranje

Prskajte ga pre spavanja, tako da će vam kosa ujutru imati volumen.

Pokušajte da ne provlačite prste kroz kosu, jer se tako brzo masti.

Dosadno vam je da svakodnevno perete kosu – ovi trikovi će vam pomoći da ostane čisti

Iako ste probali sve moguće skupe i ekskluzivne načine da biste se rešili masne kose bez ikakvog sjaja, i ništa vam nije pomoglo, stilisti vam savetuju da isprobate neke jednostavne ali korisne savete. Bojite kosu, kažu. Boja za kosu je hemikalija koja podiže kosu iz temena, što otežava način izlučivanja masti. „Plahnite kosu sirćetom“ je jedan od neobičnih ali široko rasprostranjenih saveta. Sirće, čaj i limunov sok razređeni vodom pomažu u smanjenju masnoće jer sadrže taninsku kiselinu.

Ovsena kaša može poslužiti kao maska za kosu. Odličan je tretman za masnu kosu, jer apsorbuje masnoću iz korena, a pored toga je efikasan protiv peruti i smanjuje svrab. Ako ste u žurbi, nanesite ovsenu kašu na kosu i utrljajte je. Dobar trik za masnu kosu je figaro ili uvijači. „Talasi“ u kosi sprečavaju širenje masti. Kada je vaša kosa ravna, ne postoji ništa što bi je sprečilo da prirodna mast klizi kroz kosu.

Proizvodi od nane su se takođe pokazali da su odličan saveznik protiv masne kose. Ova biljka je odlična za ovu vrstu kose, pa izaberite šampone i regeneratore koji sadrže ekstrakt nane.