Koristite sodu bikarbonu na ovaj način da vas učini lepšim i mlađim!

Soda bikarbona je moćan sastojak sa mnoštvom svrhe, počevši od kuhinje, celog domaćinstva i kupatila.

Najčešće se koristi za podizanje testa u pripremi peciva, i može da se koristi za uklanjanje mirisa iz tepiha, odeće i raznih površina u kući.

Ali ona takođe može značajno povećati našu spoljašnju lepotu jer je potencijalni prirodni estetski proizvod. Ima visoku medicinsku sposobnost. Naime, uz odgovarajuću upotrebu sodom bikarbonom mogu se tretirati različiti zdravstveni problemi i stanja.

Ovo su neke od njegovih upotreba koje verovatno ne znate:

Eliminiše znojenje

Koristite je kako biste napravili prirodni DIOD dezodorans koji će vaše pazuhe držati svežim satima. Samo mešajte nekoliko kapi svog omiljenog jesenskog ulja sa 4 kašike sode bikarbone. Zatim nanesite ovu kombinaciju na pazuhe da uništite bakterije koje uzrokuju loš miris.

Ublažava miris tela

Dodajte malu čašu sode bikarbone u svoju kupku i ostanite u kadi najmanje pola sata. Ona se bori protiv bakterija i kiselina. Da biste omekšali kožu, ponovite jednom ili dva puta nedeljno.

Za meku kožu

Dodajte malo sode bikarbone u vodu i sapunite i masirajte stopala i ruke mešavinom kako biste navlažili kožu. Onda je operite.

Za zdrave nokte

Nanesite mešavinu sode bikarbona i vode na nokte i učinite nokte zdravijim.

Osvežava dah

Dodajte jednu kašičicu u čašu vode i mešajte dok se ne rastvori. Isperite oralnu šupljinu da uništite bakterije da se oslobodie lošeg daha i dezinfikovali grlo. Ponovite to svakog dana

Održava kosu zdravu i čistu

Komercijalni šamponi i kondicioneri su opterećeni štetnim hemikalijama koje uništavaju ravnotežu glave i oslabljuju kosu. Međutim, jednom mesečno, koristite sodu bikarbonu kako biste održali zdravu kožu glave i kose

Beljenje zuba

Proizvodi za izbeljivanje zuba često sadrže sodu bikarbonu. Napravite sami smesu, ali koristite je jednom nedeljno kako biste izbegli rizik od oštećenja zuba.