Kolinda uporno izvrće istoriju, ovo je njena sramna izjava: Hrvatska najviše doprinela borbi protiv fašizma u Evropi

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata, prenosi Index.hr.

„Ovde smo da bismo iskazali počast svim žrt.ama rata, kako u Poljskoj, koja je prva počela da se bori protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u odbranu slobode i mira u Europi i u svetu. Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana“, rekla je Kitarović.

Ona je dodala da je potrebno ulagati u izgradnju i očuvanje svetskog mira.

Zdrobiću Srbe, neće moći opet tenkovima u Vukovar:

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pokazuje sve više agresije u javnim nastupima, a okidač za zapaljive poruke gotovo po pravilu su joj Srbi i Srbija. Ona je ovih dana ponovo šokirala javnost.

Kao da žal što u ratu, kako je sama priznala, nije uzela pušku da ubija Srbe nije bila dovoljna, hrvatska predsednica rešila je da svoj verbalni arsenal obogati i jednim nasilnim gestom – udaranjem pesnicom u sto, koji je upotrebila u intervjuu za tamošnji javni servis.

– Svima onima koji danas prete Hrvatskoj želim vrlo jasno reći da nikad više ni jedan jedini srbijanski tenk neće ući u Vukovar. Neka se niko time ne zavarava – poručila je ona za HRT, naginjući se prema niskom stočiću, da bi na kraju poentirala jednim jakim udarcem stisnutom šakom o sto. Uz to je naglasila da je „velikosrpska agresija, nažalost, zabeležena krvavim slovima u hrvatskoj istoriji“.

Pantomimičar i stručnjak za govor tela Marko Stojanović objašnjava za Kurir da stisnuta pesnica, ovako upotrebljena, uvek predstavlja čekić kojim osoba želi nekoga da smrvi.

– To udaranje rukom kao maljem ili čekićem je tipičan gest muškarca koji želi da pokaže da je mačo, alfa figura u društvu. Očigledno time daje do znanja da je toliko moćna da može nekoga da zdrobi ako to poželi. Ili iza toga stoji nemoć, pa pesnicom želi ubediti u suprotno. U svakom slučaju, nikako ne priliči ženi da lupa stisnutom pesnicom o sto, a pogotovo ne predsednici države. Način na koji je to učinila može izgledati groteskno – ocenio je Stojanović.

Izvor: kurir.rs