Ko se seća Popare: Bio je zvezda serije „Srećni ljudi“, a na kraju ostao zaboravljen od svih

Jedna od zapamćenih uloga u domaćoj seriji Srećni ljudi svakako pripada Zoranu Rankiću koji je maestralno odigrao lik Popare. Na današnji dan, pre tačno dve godine Zoran nas je zauvek napustio. Njegove replike i dalje se pamte i negde, negde ponavljaju.

„Mmm Bebo…“, „Gospođice, gospođo“, samo su neke od najpoznatijih. Poslednje dane života Zoran je proveo u domu za stara lica u Beogradu. Rođen je u Derventi 1935. godine. Ostaće upamćen kao prvak Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj, dramski pisac, aforističar, pesnik i satiričar.

Posle uloge Popare u poznatoj seriji nije imao većih uloga, uvek je ostavljan po strani i to ga je povređivalo. Poslednjih godina života napisao je čak 16 knjiga i objavio ih o svom trošku.

Kada je otišao u penziju ovako se oprostio od pozorišta:

„Nisam želeo da i meni pred odlazak u penziju pričaju ono: ‘Dragi naš, bio si nam oslonac, zvaćemo te, dao si mnogo za nas…’, a posle te svi zaborave. Da bih sve to izbegao, zaključao sam se u šminkernici, napisao krejonom na ogledalu ‘Živela sloboda’ i iskočio sam kroz prozor. Srećom, ta prostorija je bila u prizemlju. Eto tako sam se oprostio od glume“, ispričao je jednom prilikom.

Izvor: mondo.rs