KILOGRAM PILETINE 120, PIVO 45 DINARA: SVE CENE u „Lidlu“, ljudi u Srbiji se iznenade kada vide šta košta manje čak 50 dinara

Preko 1.500 artikala spremno je za sve kupce koji će još od najranijih jutarnjih časova takmičiti da uđu u 16 tek otvorenih Lidlovih prodavnica. Zvanično otvaranje zakazano je za četvrtak, 11. oktobar od osam sati izjutra, a za sve koji žele da baš tog dana krenu u kupovinu, vrata će biti otvorena do 22 sata.

„Blic“ je bio pre otvaranja u jednoj od pet Lidlovih prodavnica u Beogradu, odakle vam donosimo izgled ovog prodajnog mesta na površini od 1.440 kvadratnih metara, a zanimljivo je pomenuti da sva prodajna mesta isto izgledaju.

Sve Lidl prodavnice kojih je 16 u Srbiji, prostiru se na 1.440 kvadratnih metara. Ispred je veliki parking, a pre ulaska u samu prodavnicu, postoji zona za odlaganje ambalažnog otpada, što je novost u Srbiji. Takođe, na izgradnji objekata su učestvovali samo domaći izvođači radova.

Novina u Lidlu je pekara sa bogatim asortimanom proizvoda, od kojih su mnogi na akciji već od samog otvaranja. Tako, krofna košta 16,99 dinara. Takođe, u Lidlu postoji i inovativna mašina za sečenje hleba. Ona je samouslužna i jednostavno se koristi, pa svako ko kupi hleb, može sebi da skrati muke sečenja kod kuće.

Lidl će kupcima predstaviti neke od svojih autentičnih proizvoda, koje samo u njihovim diskontima možete kupiti. Na fotografiji je njihova čokolada koja je najprodavanija u svim njihovim prodavnicama širom Evrope, a za otvaranje su pripremili cenu za sto grama od samo 49,99 dinara za sto grama.

Meso se dobavlja iz njihovih distribucionih centara, garantuju svežinu proizvoda, a kilogram piletine na dan otvaranja možete kupiti za svega 119,99 dinara.

Najveći broj domaćih dobavljača, više od dvadeset njih je potpisalo ugovor sa Lidlom za distribuciju voća i povrća. Za dan otvaranja je spremna cena banana od 59,99 dinara za kilogram ovog voća.

Pored Lidlovih brendova koji su prepoznatljivi svuda u Evropi, ova kompanija sarađuje i sa nekoliko domaćih, do sada nedovoljno promovisanih brendova kafe. U prvi plan se ističe kafa jednog užičkog brenda koji je uveo IFS sertifikat, a koji sada proizvodi svu domaću kafu koja će se u Lidlu Srbija prodavati pod brendom Sunga. Ona je prvog dana na akciji po ceni od 199,99 dinara za 200 grama.

Još jedan Lidlov brend je na akciji na otvaranju, pa tako prašak od 3,75 kilograma kupcima je u ponudi za 399,99 dinara.

Garderoba, obuća, alat, posuđe, sve to možete da kupite u Lidlu, a ono što je zanimljivo, ako vam proizvod ne odgovra, možete ga vratiti u roku od mesec dana uz račun i Lidl vam vraća novac.

Svi koji vole pivo, obradovaće se, jer je limenka njihovog brenda na akciji po 44,99 dinara za limenku.

Svi proizvodi koji su na akciji su postavljeni na sredini marketa, za lakše snalaženje kupaca.

U Lidl prodavnicama u Srbiji zapsoleno je 1.500 ljudi, od čega 1.000 prodavaca koji su prošli specijalne obuke. Novina je da su svi azaposleni obučeni za sve pa nema podele po sektorima. Na pitanje koliko je bilo prijavljenih, iz Lidla odgovaraju da je reč o desetinama hiljada, a ono što je izdvojilo ovih 1.500 jeste motivisanost za rad i brzo učenje. Rukovodioci prodavnica su prošli obuku u inostranim prodavnicama, gde su imali priliku da rade kao zamenici šefova, tako da su spremni došli u srpske prodavnice.

Lidl je razvio elektronsku evidenciju zaposlenih, što znači da će svaki minut prekovremenog rada biti plaćen. O radnom vremenu za praznike kažu da je rano govoriti, ali uveravaju da će obezbediti adekvatnu naknadu, ako bude moralo da se radi. Inače, navode da je satnica zaposlenima veća od prosečnog sata u Srbiji.

Što se tiče asortimana mlečnih proizvoda tu je uspostavljena saradnja sa čak 350 domaćih brendova, a litar mleka koje je na akciji, kupcima je u ponudi po ceni od 54,99 dinara.

Zbog specifičnog sistema, obezbeđeno je brzo prolaženje proizvoda na kasi,a od povoljnosti prilikom plaćanja izdvajaju plaćanje na čekove do 150 dana.

– Lidl danas izgleda skoro onako kako će izgledati za dva dana kada bude otvaranje, kada će biti još nekoliko novih artikala i sve u većoj količini. Ovo je prvi savremeni diskont u Srbiji, poseduje 1.500 odabranih artikala, a slogan Lidla je: Jednostavno, bolje, povoljnije, gde se prvenstveno misli na širok prostor među rafovima, kvalitetne i proverene proizvode, ali i akcija koje su planirana ne samo za otvaranje već kao jedan stalan brend prodavnice – navela je Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija u Lidlu.

Izvor: blic.rs