Kažu da je OVO NAJJEDNOSTAVNIJI DOMAĆI TRIK koji očas posla reševa problem OPEKOTINA i CRVENILA posle sunca!

Ako ste se nakon dugog dana na suncu, kući vratili sa blagim opekotinama od sunca i upaljenom kožom, postoji niz prirodnih recepata koji će doneti bar privremeno olakšanja.

Ljudi najčešće posežu za jogurtom ili kiselim mlekom, ali još jedan lek iz prirode blagotvorno deluje kada je ovakvo stanje u pitanju, iako je zanemaren. Naime, upaljenu i crvenu kožu najbolje će smiriti moćna aloe vera, ona hladi, hidrira i isceljuje kožu.

Na Internetu je popularan je trik koji savetuje da pre nego što se namažate aloe verom, istu pretvorite u led – to ima dodatni efekat.

Sve što vam treba za kockice leda od aloe vere su silikonski kalupi za led i aloe vera gel (dostupan u svakoj bolje snadbevenoj prodavnici zdrave hrane). Gel iscedite u kockice, pa stavite u zamrzivač. Nakon nekoliko sati spremne su za upotrebu.

Najbolje je napraviti unapred u sezoni leta – kako biste imali prvu pomoć u situaciji kada vi ili neko od vaših ukućana izgori prilikom sunčanja.

Ipak, pažnja; Aloe vera ne pomaže kod većih opekotina, i naravno – ne zaboravite kremu sa zaštitnim faktorom, boljeg leka od preventive nema!

Izvor: zena.blic.rs