Kao da je Novak amater: Nova izjava Vilandera kojom će navući gnev Noletovih navijača na sebe

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas od 15.30 časova (okvirno) igra meč trećeg kola Vimbldona protiv Poljaka Huberta Hurkača. Njih dvojica su se sastali samo jednom u karijeri, u prvom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa, a Đoković je trijumfovao sa 3:0 uz samo osam izgubljenih gemova. Ipak, bez obzira na to bivši švedski teniser Mats Vilander veruje da će Hurkač ozbiljno namučiti Novaka.

Đoković koji brani titulu na Vimbldonu je u prva dva kola savladao Filipa Kolšrajbera i Denisa Kudlu maksimalnim rezultatom.

– Hurkač je potpuno drugačiji tip igrača u odnosu na one sa kojima se Novak do sada susretao na turniru. Hubert ima odličan servis, forhend, uz to je vrlo mlad. Iako nisam siguran da li će moći da parira Novaku u dužim razmenama, smatram da je jedan od onih tenisera koji nam prolazi ispod radara. O njemu se ne govori kao o budećm Top 10 igraču, ali smatram da ima potencijala i da Novaku neće biti lako – rekao je Vilander.

Vilander veruje da Poljak ima šta da pokaže u narednom duelu.

– Hurkač je već pobeđivao starije i iskusnije igrače koji znaju kako da igraju na travi. Novak je naravno iznad njih, ali Hubert neće imati šta da izgubi. Igrali su u prvom kolu Rolan Garosa i videli smo kako se to završilo. Ipak, biće ovo test koji je Novaku potreban pred nastavak turnira – poručio je Šveđanin.

Izvor: srbijadanas.com