Kako preživeti mesec sa 15.000 dinara: Samohrana majka Nevena ponekad za troje dece ima samo kiflu

Samohrana majka Nevena Šipetić iz Čačka živi sa troje maloletne dece kao podstanar u teškim materijalnim uslovima. Jedini izvor prihoda im je dečiji dodatak koji iznosi 11.000 dinara i 4.000 dinara alimentacija za najstariju devojčicu. Najveća želja za Šipetiće je sopstveni krov nad glavom, ali i posao za Nevenu.

Tridesetdvogodišnja Nevena živi u Ulici 406 u Košutnjaku dve i po godine i za trošnu kućicu plaća mesečno kiriju 90 evra. Ono što joj ostane novca nedovoljno je da prehrani decu i plati ostale dažbine. Umesto da se raduje sa troje lepe i dobre dece, za Nevenu je svaki dan tužan i ispunjen brigom kako da preživi.

Najstarija kćerka Marija ima 11 godina i odlična je učenica petog razreda u OŠ „Vuk Karadžić“, Magdalena ima 4 i po godine, a Marko 2 i po godine. Deci za doručak Nevena ponekad kupi samo kiflu.

Najveću pomoć i podršku Nevena Šipetić ima od humanitarne organizacije Kolo srpskih sestara. Od njih dobijaju hranu, odeću, obuću, igračke, ogrev. Bojana Jakšić, predsednica organizacije, kaže da Nevenu pomaže 14 godina, mnogo pre nego što je dobila decu.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da će grad sa privrednicima pomoći porodici Šipetić. On je podsetio da će u ovoj godini iz gradskog budžeta za razna socijalna davanja biti izdvojeno 345 miliona dinara.

Među brojnim problemima Nevene Šipetić je i dug za struju od 45.000 dinara. Svaki dan strahuje da joj struju ne isključe. Teško je, ali bori se. Nada se zaposlenju da bar malo popravi ionako težak život, kao i pomoći dobrih ljudi, bar zbog dece.

Izvor: telegraf.rs