Kako Nikola Jokić troši svoje milione: Mnogo je dao za automobil, ali najviše para je ostavio u štali

Posle MVP titule koju je osvojio ove sezone, nema sumnje da će Nikola Jokić postati najplaćeniji košarkaš sveta.

Aktuelni ugovor sa Denverom mu važi do 2023. godine i prema njemu će zaraditi 151 miliona dolara, ali pomenuta MVP titula mu otvara vrata „supermax“ petogodišnjeg ugovora.

Po tom ugovoru, Jokić će do kraja 2028. godine, naravno ukoliko potpiše, zaraditi neverovatnih 241 milion dolara.

Iako je Nikola skroman momak, koji ne voli previše da se eksponira u javnosti i kome je njegov rodni Sombor omiljeno mesto, i on ima određene stvari za koje ne žali da uloži novac.

Mercedes Brabus G63 AMG

Nedavno se Džoker počastio skupocenim unikatnim mercedesom koji vredi oko 250.000 evra. Ima 4.000 kubika i 800 konjskih snaga, a do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu iako je težak 3.2 tone.

Ergela konja u Somboru

Ono za šta Nikola troši najviše novca, jeste i njegova velika ljubav – konji. Često i sam provodi vreme u štali, čisteći je za svoje ljubimce. Prema poslednjim dostupnim informacijama, koje nam je prilikom posete Somboru i reportaže sa trke Jokićevih konja na leto 2019. godine otkrio njegov otac Branislav, porodica Jokić ima ergelu od pet trkačkih konja, a planira i veliku investiciju u hipodrom u Somboru koja se kreće do milion evra.

Cena vrhunskog konja može da dostigne i cenu od 15.000 evra, a najskuplji ikada koji je prodat Japancima iz Srbije dostigao je i neverovatnih 300.000 evra. Konji su u svetu ozbiljan biznis, pa tako i Tomas Miler koji poseduje tri konja, ima biznis tako što prodaje semenu tečnost svojih konja, koja se kreće do 1.600 evra.

Putovanja sa suprugom Natalijom

Takođe, Nikola i njegova supruga Natalija mnogo vole da putuju i posećuju mnoga mesta zajedno, širom Amerike, ali i van nje, što se može videti po njenim slikama na Instagramu. Jokiću Sombor jeste idealno mesto za odmor, ali ima i mnogo fotografija sa drugih mesta u Srbiji, ali i plaža u Meksiku, Kaliforniji, kao i drugih znamenitih prirodnih lepota, pre svega u SAD.

Sat Hublot Big Bang Unico King Gold

Jokić je tokom boravka u Srbiji pred start nove NBA sezone viđen sa skupocenim satom na ruci. U pitanju je model Hublot Big Bang Unico King Gold, čija je cena oko 33.000 evra. Sat je izrađen od skupocenih materijala kao što su 18-karatno roze zlato, kože aligatora, kaučuka, nerđajućeg čelika titanijuma crno-pozlaćene kopče…

Izvor: telegraf.rs