KAKO IZGLEDA ŽIVOT BALKANCA U IRSKOJ: Nedeljko prima 2.000 evra mesečno, a plata mu se duplira ako učini samo jedno

Nedeljko Lukačić jedan je od hiljadu Hrvata koji su sreću potražili u Irskoj. Za odlazak se odlučio posle odustajanja od vođenja kafića koji je imao dve godine.

„Da li mi je žao što sam otišao? Čujte, kad je u pitanju sila, nema tu mesta za pitanja da li mi je žao ili ne“, rekao je Lukačić koji je u Križevcima otvorio kafić 2013. godine.

„Bila je to stalna borba s sulovima poslovanja kod nas. Na platu dva puta plaćaš porez, pa ide porez na dobit, pa porez na potrošnju, pa su PDV digli s 13 na 25 odsto, pa je tu ZAMP… Odustao sam“, rekao je Nedeljko.

On je ispričao kako mu u Irskoj nije bilo bajno i da se vraćao i odlazio sve dok nedavno, na preporuku prijatelja, nije našao posao u mesnoj industriji kod.

„Posao nije težak, a jako je dobro plaćen. Nedeljno radim 45 sati i dobijem 500 evra. To je najmanje 2.000 evra mesečno, a ako radim nedeljom, što ne moram, još i više, jer se plaća duplo“, kaže Nedeljko. Dodaje kako je stanovanje skupo za samca, ali ako se kuća iznajmi s još dvojicom tada to mesečno ispada 230 evra plus režije.

Izvor: alo.rs