Kako da uklonite staračke pege: Domaće maske od 2 sastojka koje svi imamo u kući (RECEPT)

Melanociti su ćelije odgovorne za osnovnu pigmentaciju ljudske kože. Ove ćelije proizvode najtamniji i najvažniji pigment naše kože nazvan melanin.

Međutim, vrlo često se javljaju slučajevi kada, iz određenih razloga, u nekim delovima kože, melanociti proizvode višak količine melanina, što dovodi do pojave različitih pigmentnih mrlja. Kao rezultat toga, na licu ili telu se pojavljuju razne tamne mrlje, kao što su pege, mladeži i druge. Za vas smo odabrali 4 efektivna proizvoda koji će vam pomoći da se oslobodite staračkih pega.

Maska od kvasca: Pomešajte 15-20 g kvasca sa 1-2 kašike sveže isceđenog limuna. Nanesite masku i držite je 20 minuta pa isperite sa toplom vodom. Nakon nanošenja maske sa kvascem, namažite lice hranjivom kremom.

Krastavac: Izrendajte svež krastavac na sitnim rendama, pa dobijenu kašu stavite na područja sa pigmentnim mrljama i držite 15 minuta. Ponovite postupak tri puta zaredom.

Sok od limuna: Pomešajte limunov sok sa vodom u razmeri 1:10 pa stavljajte na pigmentne mrlje 2 puta dnevno.

Banana voda: Uzmite koru od velike banane i sitno iseckajte. Prelijte sa 250 ml kipuće voda i držite tako dok se potpuno ne ohladi. Procedite, sipajte u kalup za led i stavite u zamrzivač. Dobijenim kockama leda brišite lice i druge delove tela sa pegama nakon spavanja.

Napomena: Zapamtite da nakon primene ovih recepata, treba da izbegnete produženo izlaganje suncu zato je bolje da ih korisitite uveče pre spavanja.

Izvor: stil.kurir.rs