Kako da sami dubinski očistite unutrašnjost svog automobila

Vaš auto uvek treba biti čist i sređen jer u njemu provodite vreme na putovanjima, deca se voze, porodica, ali najbitnija je higijena. Takođe, potreban vam je prostor za razne stvari, namirnice, sportsku opremu… Zato je dobra ideja da unutrašnjost vašeg automobila bude dubinski očišćena.

Da ne biste plaćali servise, ljude koji se bavi time ili kupovali razne skupe preparate, praktičnije je da mnogo toga uradite sami, sa jednostavnim savetima i trikovima.

Unutrašnjost automobila je preporučljivo da se čisti na sledeći način: spoljašnjii deo automobila se pere otprilike svake dve nedelje kako se ne bi upropastila farba raznim prljavštinama i soli koja se nakuplja. Pratite sledeće savete i videćete rezultate sami:

Sedišta

Sedišta najviše prikupljaju bakterije, znoj i prljavištinu, jer često sedimo na njima, kao i drugi ljudi. Dubinskim čišćenjem ćete ukloniti sve to i dati svom automobilu svež i prijatan izgled. Prvo ide usisavanje auto sedišta sa mekom četkom, a zatim, u zavisnosti od materijala, sledite sledeće korake:

Kožna sedišta za automobile: Za ovu vrstu čišćenja koristite blag sapun i kožu prebrišite mekom, vlažnom krpom. Isperite drugom vlažnom krpom dok ne uklonite sav sapun ili sredstvo za čišćenje. Nanesite zaštitno sredstvo na kožu i tako sprečite stvaranje novih fleka.

Platnena sedišta: Za uklanjanje mrlja koristite sredstvo za čišćenje tepiha poput pene za čišćenje tepiha. Poprskajte po mrljama i četkicom, primenjujući veći pritisak za jake fleke pređite. Prekrijte nakon toga krpom koja upija, da se osuši.

Podne prostirke

Prvo uklonite podne prostirke i istresite ih, pa tek onda sređujte tepih. Bez obzirakakvog materijala su prostirke, koristite srednju četku da uklonite prljavštinu ili nečistoće i usisajte. Što se tiče mrlja na tepihu, jednostavno poprskajte sredstvom za čišćenje tepiha na sva mesta koja su uprljana i četkajte.

Tepih

Na kraju počnite sa usisavanjem tepiha. Ako želite da vaš auto bude svež i miriše tako, kao i da uklonite neprijatne mirise, koristite sredstvo za čišćenje tepiha poput pene za čišćenje tepiha. Na kraju, takođe, prekrijte krpom koja upiija da bi se lepo osušilo.