Kada je Ćetković otpevao omiljenu pesmu Glogovca, ustao je njegov sin i rekao: Slušajte me svirači…

U subotu 9. februara biće godinu dana od gubitka jedne od najznačajnijih glumačkih figura koje je Srbija ikada imala. Početkom februara 2018. izgubili smo Nebojšu Glogovca.

Stiče se utisak da se srpska glumačka scena još nije oporavila od ovog gubitka. A kako i da ne bude tako kada se radi o glumcu koji je plenio istinskim talentom, za lestvicu uvek bolji od drugih, postavljajući standarde koje je retko ko mogao da isprati.

Hrvatski scenarista i pisac Ante Tomić je u svom autorskom tekstu za Jutarnji list od 11. februara 2018, naveo:

„Pre dvadesetak dana došao je glas da je bolestan. No na telefonu je delovao začuđujuće raspoloženo. Ma, jeste, rak, objasnio je, ali blaži oblik. Ništa strašno. To se danas leči, za mesec i po, dva najkasnije. Jednako je rekao i Rajku i mi smo se obojica umirili, uvereni da će biti dobro, i tek smo kasnije od drugih saznali kako je stvar zapravo potpuno drugačija, konačna i strašna. Biće valjda da njemu nesretniku nisu rekli kako je blizu kraj, ali nagađamo i da nam je možda legendarni srpski glumac Nebojša Glogovac naprosto odglumio kako je sve okej. Bila je to njegova zadnja velika uloga, da mu se prijatelji ne brinu.“

Inače Glogovac je debitovao na malim ekranima u popularnoj TV seriji „Bolji život“ kao drug iz odeljenja čuvenog Slobodana Bobe Popadića i pre nego što je upisao studije glume, a ponovo su se sreli i kod reditelja Miloša Avramovića u filmu „Južni vetar“.

Zanimljivo da je Nebojšinu desnu ruku igra Goran Bjelogrlić, stariji Bjelin brat.

– Otišao je jedan od najvećih u istoriji srpskog glumišta. Otišao je najveći glumac srednje generacije celog regiona. Bio je bolji i kompletniji od svih nas. Otišao je nepravedno rano i tako munjevito da još ne shvatamo šta nas je snašlo. Otišao je dobar čovek, dobar prijatelj i dobar dasa. Neka mu je večna slava – rekao je svojevremeno Bjelogrlić za Kurir.

A kako je govorio Glogovac. Nije često davao intervjue. A i kada je govorio za medije, nije mnogo pričao o privatnom životu. Ipak, pamti se njegovo gostovanje u Balkanskoj ulici na RTS kada je ispričao šta se desilo posle krštenja njegovog mlađeg sina Miloša.

„Kada smo krstili Miloša ja nagovorim kuma (Vojina Ćetkovića) da otpeva Bele ruže, nežne ruže… A kum razvaljuje kako peva. I ja gledam starijeg sina Gavrila kako je nešto tužan dok sluša pesmu. Na kraju kada je kum završio mi aplazu a Gavrilo koji u tom trenutku ima 4 godine, ustane, podigne prst i kaže:

– Slušajte me svirači, neću više da čujem da svirate ovu pesmu…Tresla mu se brada, baš ga je pogodila pesma.“

Izvor: kurir.rs