Kada bi mi život zavisio od nekog tenisera, uvek bih birao Novaka: Vilander oduševio sve Noletove fanove

Proslavljeni švedski teniser i voditelj popularne sportske emisije „Gem, Šets, Mets“ gostovao je u emisiji Oko na RTS-u gde je pričao o raznim temama vezanim za tenis, kao i o svom najvećem protivniku Novaku Đokoviću.

Vilander je sve šokirao svojom izjavom odmah na početku emisije.

“ Ako bih morao da biram teniser da mi spase život kroz finale, onda ne bih birao ni Nadala ni Federera, već samo Novaka. “

Ovu izjavu je malo ko od njega očekivao, ali to nije bilo sve.

“ Novak je psihički najjači igrač na turu. Federeru se vidi u posldenje vreme, kao npr. u Australiji da više psihički nije tako stabilan kao pre, “ pa je nastavio.

“ Novak sada više nema nijednu slabost, za razliku od ove dvojice. On igra savršen, tenis. Sada možemo da zamislimo da Novak ne izgubi niti jedan meč, što je nekada u tenisu bilo nestvarno. Ima perfektan ritern i kada igrate sa Novakom to je kao sa zidom, sve vraća i nemoguće je da se igra sa njim. “

Vilander je prokomentarisao i kakvo je ponašanje tenisera van terena, pa je ponovo nahvalio Noleta, ali i Rafu i Federera.

“ Novak, Rafa i Federer su osim na terenu najbolji i van njega. Idealni su sagovornici za intervju, a nije im teško da stanu popričaju i pozdrave se sa svima, veoma su profesionalni i druželjubivi, “ rekao je Šveđanin, a onda se dohvatio i najtežeg perioda u karijeri Đokovića.

“ Ta transformacija koju je Novak imao u poslednjih godinu dana je neverovatna. Bilo je veoma čudno, svi smo navikli da Novak uvek pobeđuje i ovo nam je to pravi šok. Ali, sada je sve kako treba da bude i ovo je ponovo onaj pravi Novak, možda i bolji neko ikada, zaključio je Vilander.

Izvor: kurir.rs