Kad vas izjeda crv sumnje da je vaša supruga s vama samo zbog novca

Očigledno je da je moja supruga nezadovoljna brakom. To znam odavno, nije od juče. Sumnjao sam da ima dečka, da je zaljubljena u nekog drugog, jednom sam je pratio. Proveravao sam njen mobilni telefon, svaki put kad se tuširala “ulazio” sam na njen Facebook profil, čitao sam sve poruke, gledao sa kim je razgovarala…

Ali nakon nekog vremena digao sam ruke. Ako zaista ima nekog drugog, onda ga ona vrlo dobro krije. Posle sam samo sumnjao da je nezadovoljna, da je nekako nisam zado..ljavao u krevetu, a onda sam sebi rekao da se uzalud opterećujem, isti sam, ništa se nije promenilo.

Tada je počela da mi se pravda, da prolazi kroz fazu i da će proći, da možda ulazi u menopauzu i da postoji nešto sa hormonima, šta znam, ne razumem se mnogo u te stvari.

Izlazili smo kad smo mogli u vreme kada sam sumnjao da je nezadovoljna, trudio sam se koliko sam mogao da je učinim srećnom i zadovoljnom. Čak sam počeo da koristim neke stimulanse. Ali uzalud, bila je hladna, nezainteresovana.

Dodjemo kući s posla, okupimo se i mi i deca, ručamo, a zatim ona ode da odmara. Kad ustane ili ode kod komšinice na kafu ili gleda neku seriju. Uveče ili sprema ručak za sledeći dan ili ode na kupanje a odmah zatim na spavanje.

Sa mnom jedva da razgovara, nije prebliska ni sa decom, ali se brine o njima. Sad kad sam siguran da nije do mene, već do nje, više ništa ne pokušavam.

Pustiću da stvari idu svojim tokom, pa šta bude. Volim je, ali neću biti rob njene nezadovoljne svakodnevice. Iz onoga što mi je rekla pre nekoliko godina, zaključio sam da je nezadovoljna jer je imala velika očekivanja.

Verovatno je želela da mnogo putuje, da često kupuje novu odeću, šta znam, da se više zabavlja. Posle toliko godina braka se pitam da li me je ikada volela?

Kad smo se venčali, imao sam više novca, jer mi je plata bila vrlo visoka. Kompanija i moja karijera su propali, ali opet sam se snašao, ponovo radim i dobro zarađujem. Možda nemam novca za luksuz, ali za pristojan život imam naravno!

Ovo pišem jer imam potrebu da uputim buduće supružnike, da se dobro preispitaju pre nego što uđu u bračne vode i zasnuju porodicu.