Jutka obećao ostavku, ali je i dalje na funkciji predsednika opštine i pravi se lud

Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka još zvanično nije podneo ostavku na tu funkciju, saznaje ekskluzivno „Blic“. Kako je za ovaj list potvrđeno u opštinskoj upravi, Jeličićeva ostavka nije stigla.

– Ostavka do danas nije dostavljena skupštinskim službama, a još ne znamo hoće li biti – kaže dr Miroslav Panić, predsednik Skupštine opštine Brus.

Iako se pojavila informacija da sednica SO povodom Jeličićeve ostavke možda neće biti zakazana ni u naredna tri meseca i da će nasilnik Jutka navodno nastaviti da vodi Brus, Panić to demantuje.

– Kada ostavka zvanično bude stigla, biće nam potreban dan ili dva da zakažemo sednicu na kojoj će ona biti usvojena – kaže Panić za naš list.

Jeličić ni posle svih skandala i zlos.avljanja najmanje sedam žena nije želeo da podnese ostavku, sve dok Srpska napredna stranka, čiji je član poslednjih nešto više od godinu dana, nije izvršila pritisak na njega. Da će biti prinuđen da se odrekne funkcije videlo se pre desetak dana, kada je tokom kampanje „Budućnost Srbije“ i obilaska Rasinskog okruga predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio da dođe u Brus. Jeličić je nedeljama pre toga celu opštinu držao u pripravnosti. Ulice su čišćene, kačene zastavice, štampani plakati i baneri, ali je napasnik Jutka dobio jasnu poruku.

Ostavci su se najviše obradovale njegove žr.ve jer je to što ga je SNS odjavila, kako su nam poverile, prvi znak da će suđenje biti pravično kada već tužilaštvo nije odgovorilo na adekvatan način.

– Ovo je i za mene i za celu moju porodicu od velikog, životnog značaja. Konačno ćemo moći mirno da spavamo. Oni koji su nam u Jutkino ime pretili, izgubiće snagu, a konačno ću moći i da se prijavim na neki pošteni konkurs za posao – rekla je Snežana Bojić.

Marija Lukić nije mogla da veruje da je Jeličić nateran da podnese ostavku.

– To znači da ćemo biti ravnopravniji u borbi za pravdu pred sudom, a i Jeličić više neće biti u prilici da pritiska pravosuđe i medije – izjavila je ona.

Sandra Milanović je poručila da je Jutkina ostavka pokazatelj da ipak postoji neki sistem, država.

– Jeste da sve traje predugo, ali ovo je pokazatelj da mi žene imamo neku zaštitu – poručila je Milanovićeva.

Jeličić se u tekstu ostavke nije osvrnuo na njih, već je rekao da podnosi ostavku na tu funkciju jer se slučaj zbog kojeg mu se sudi i koji se, kako ističe, dogodio pre nego što je postao član SNS, koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića i urušavanje stranke.

Jeličić izgleda nije čuo da nije dovoljno da se ostavka sastavi i otkuca velikim slovima na A4 papiru, već da je potrebno da je zvanično uputi službama Skupštine opštine kako bi sednica bila zakazana i kako bi odbornici mogli da se izjasne o njoj.

Sledeće ročište na kojem se Jeličiću sudi za uznemiravanje Marije Lukić biće održano 10. aprila i tada će kao svedoci oštećene biti saslušane sve žene koje su Jeličića prijavile za se*sualno uznemiravanje.

Izvor: blic.rs