Jovana Joksimović igra novinaru u filmu: Bjela mi je pisao ulogu, a Željko me je bordio pred scene s Marićem

Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović za ulogu u filmu o životu Tome Zdravkovića angažovali su i Jovanu Joksimović. Voditeljka emisije „Uranak“ na K1 televiziji tumači novinarku, što je i sama otkrila u svojoj novogodišnjoj emisiji.

– Meni je Bjela u jednom trenutnu rekao da piše ulogu za mene, jer im u filmu treba novinarka. Pitala sam da li igram neku poznatu, a on je rekao: „Nepoznatu, ali nemoj da brineš.“ Došla sam na snimanje uzbuđenja i srećna. Videla sam odmah da mi je malo teksta. Željko je sve vreme mudro ćutao i bodrio me, a onda sam shvatila da se pojavljujem svega deset sekundi – objasnila je Jovana.

Voditeljka je snimala svoje scene sa glavnim glumcem Milanom Marićem, koji igra Tomu, i to u studiju u Krnjači, gde joj je bio gost u novogodišnjem programu.

– Bio sam i ja uzbuđen što snimam scene s Jovanom. Kad sam došao na snimanje, hteo sam da s njom odradim probu. Kažu mi: „Jovana uči tekst ceo dan.“ Postavila mi je nekoliko pitanja u filmu. Nije njena uloga tako mala uloga, ali dobro – rekao je Marić.

Joksimovićeva je na kraju priznala da joj j bilo teško da govori napisani tekst.

– Gluma je toliko težak posao… Trebalo je da budem neko ko ja nisam. Ne znam kako se glumci posle snimanja vraćaju sebi – konstatovala je ona.

Film „Toma“ predstavlja biografsku sagu ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umetnika već i o ljudima koji su mu bili bliski i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pesama koje i danas žive. Ovo će biti priča o jednom vremenu, koje su obeležili umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kemala Montena.

Projekat „Toma“ realizuju Bjelogrlić i Joksimović u saradnju s Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije, a premijera će biti do kraja godine. Jovana nije jedino VIP ime koje se pojavljuje u filmu. Za ulogu Radmila Armenulića angažovan je Vukota Brajović, sin proslavljenog glumca Voje Brajovića, kao i njegov kolega maneken Lazar Sakan. U filmu o Tomi je i Saša Joksimović, koji igra kafedžiju iz Leskovca, rodnog grada pokojnog pevača.

Izvor: kurir.rs