Jelena (60) je napustila posao i godinama sina taksistu dočekivala kod kuće: Pre 9 godina je nagovorio da i ona sedne za volan – sad je svi znaju u Kikindi i okolini

Jelena Džakula (60) iz Ruskog Sela kod Kikinde, najstarija taksistkinja u ovom delu Banata, ne planira da u dogledno vreme volan “okači o klin”.

Baka jedne preslatke devojčice nalazi vremena za mezimicu, brojne kućne poslove, ali i da bude na usluzi mušterijama koji su pune reči hvale za njenu vožnju i ophođenju prema putnicima.

Ovim, kako kaže, lepim i dinamičnim poslom bavi se već devet godina:

– Na nagovor sina, takođe taksiste, odlučila sam da se okušam u ovom poslu. Nisam pogrešila. Taksiraću sve dok me zdravlje bude služilo, a propisi dozvoljavali da budem za volanom- iskrena je Jelena. Interesantno je da su svi muškarci u njenoj porodici vezani za volan, pa ni Jelena nije želela da bude izuzetak:

– Najveći deo radnog veka, 22 godine, provela sam u “Livnici”. Kad je slovenački “Cimos” postao većinski vlasnik, odlučila sam da se povučem. Osam godina provela sam u kući, dočekujući i ispraćajući sina taksistu. Na njegov predlog, rešila sam da se prihvatim ovog posla. Volim da vozim. Po prirodi sam komunikativna i druželjubiva, pa mi je drago kad i mušterije to primete. Nikad se nisam našla u nekoj konfliktonoj situaciji. Nadam se da će
tako i ostati- priželjkuje Jelena i dodaje da je počela da taksira za volanom “punta”:

– Već neko vreme vozim “reno senik”. Uglavnom uslužno vozim mušterije od Ruskog Sela do Kikinde i nazad- kaže najstarija severnobanatska taksistkinja.

Izvor: kurir.rs