Jednostavni a efikasni načini kako da učinite svoju kosu glatkom i zdravom

Imati jaku i zdravu kosu je cilj svake žene, ali često je teško očuvati je ili znati kako. Postoje neki jednostavni a efikasni postupci kojima možete pomoći svojoj kosi da izgleda lepo, sjajno i bujno, a da ne koristite nikakve skupe preparate.

Izvodljivo je postići taj rezultat ako se držite ovih metoda:

1. Pročešljajte kosu esencijalnim uljima pre nego da legnete

Ova prijatna metoda može značajno povećati način na koji vaša kosa postaje jača i zdravija. Ali, da bi uspelo, mora se redovno praktikovati. Mala količina se nanosi na češalj i onda se češljate nekoliko minuta.
Za masnu kosu dovoljna je 1 kap ulja, a za suvu se mogu koristiti 3. Ulja poput čajevca, limuna, verbene najviše odgovaraju masnoj kosi, a normalnoj a suvoj ulja narandže, lavande.

2. Vodite računa o kosi i leti i zimi

Za strukturu kose je štetno i leto i zima, zato je od velikog značaja štititi je od UV zraka i hladnoće, ako ne želite da postane slaba i lomljiva. Umesto kapa možete koristiti posebne proizvode sa zaštitom.

3. Ne koristite peškir odmah

Odmah nakon pranja kose nije dobro češljati je jer čini kosu lomljivom i naduvanom nakon sušenja. Preporučuje se da koristite tkaninu koja dobro apsorbuje vlagu, ali ima glatku strukturu. Alternativa za to je klasična pamučna majica.

4. Koristite pravilnu četku za češljanje

Drveni češalj za kosu je najbolji izbor ako želite da vaša kosa bude jaka, glatka i neoštećena. Lako češlja kosu bez naelektrisanja i bez njenu strukturu čini neoštećenom. Takođe je dobro koristiti četke za oblikovanje kose i sprečiti da se upetlja i da tako opada.