Jednostavan test koji otkriva za koji posao ste rođeni

Ukoliko ste pred donošenjem odluke o budućem zanimanju, ili samo želite da proverite da li ste pronašli pravi posao, pažljivo pogledajte ovih pet oblika. Poređajte ih od onoga koji vas najviše privlači do onog najmanje privlačnog.

KRUG

Najvažnije vam je da razvijete dobre odnose sa kolegama. Imate razumevanja za svakog, vrlo ste empatični. Ono što vas sputava jesu mane poput neodlučnosti, lenjosti i samooptuživanja.
Idealni poslovi: radnik u ljudskim resursima, domaćica, pisac, učitelj, umetnik, sektor marketinga, istoričar, ugostitelj.

KVADRAT

Odlikuje vas strpljivost i metodičnost u radu. Radite naporno, ne ostavljajući stvari nedovršene. Previše obraćate pažnju na detalje, i to vas ponekad uspori u donošenju bitnih odluka. U razmišljanju se više koristite logikom nego intuicijom. Spremni ste da satima analizirate kako doći do nekog rešenja.
Idealni poslovi: računovođa, šalterski službenik, programer, građevinski radnik, lekar, inženjer, sekretar, tgovac, vozač.

TROUGAO

Vi ste rođeni menadžer. Brzo učite, analizirate, donosite odluke. Puni ste samopouzdanja, težite ka tome da budete u pravu i ne priznajete svoje greške. Stvari držite pod kontrolom, kritični ste, inovativni. Mana vam je nestrpljivost.
Idealni poslovi: preduzetnik, ekonomista, direktor, advokat, vojnik, pilot, političar, arhitekta.

PRAVOUGAONIK

Radoznali ste i hrabri. Ne ustručavate se da pitate što drugi ne bi smeli, ili da pokušate nešto novo. Nesposobni da uvidite svoje kvalitete, neprestano se tražite, lutajući od jednog do drugog zanimanja.
Idealni poslovi: animator, preduzetnik, inovator

CIK-CAK

Mašta i kreativnost su vaša jača strana. Uravnoteženi ste i znate prepoznati unutrašnju lepotu. Puni ste ideja, ali vam nedostaje fokusiranost da bi nešto od toga sproveli u realnost.
Idealni poslovi: umetnik, pronalazač, muzičar, profesor, promoter, istraživač, stolar.