Jedan u bekstvu, drugi se predao, treći je hapšen: Kako da se zaštitite od prevara i hoće li direktori turističkih agencija odgovarati

Jedan je u bekstvu, drugi se sam predao, treći je hapšen, pa pušten. Letnja turistička sezona tek što je uzela maha, a čak tri turističke agencije oštetile su i prevarile na hiljade građana u Srbiji – vlasnici „S.A.B. travela“, „Sun&sea“ i „Jazz Travela“ uzeli su novac od putnika i ostavili ih bez odmora.

Zbog svega što se dogodilo putnicima koji su platili putovanje u ove tri agencije i onoga što je usledilo u poslednje dve nedelje postalo je jasno da licenca za rad i članstvo agencije u Nacionalnoj turističkoj agenciji Srbije (Juta) nije nikava garancija da nećete biti obmanuti.

Građani se pitaju šta je garancija i koja ustanova, institucija ili organizacija može da im garantuje da neće biti prevareni.

U ovom trenutku to niko ne može tačno da odgovori, a da je čak i polazak na putovanje nesiguran kada već sednete u autobus sa spakovanim koferom ili da vam povratak sa letovanja nije izvestan dokazali su poslednji slučajevi prevare.

Iako su neki prevareni građani dobro prošli, tako što su nakon preživljenog stresa ipak otišli na more, sa njega se vratili ili uspeli da dođu do obeštećenja, najgore je što je u mnogim situacijama jedini način da se do pravde dođe privatna tužba. Dakle, na sud, pa dokle traje…

Kako za „Blic“ objašnjavaju u turističkoj inspekciji, poslovanje agencija regulisano je Zakonom o turizmu i Zakonom o zaštiti potrošača, ali se, nažalost, „svakodnevno dešava da privredni subjekti imaju problem sa likvidnošću“.

Hapšen i ranije

Prvo je „S.A.B.“ otkazao sva putovanja, više od 2.240 aranžmana, a vlasnik Stevan Budžić se našao pod istragom zbog zloupotrebe i korupcije. Pošto je ta agencija članica Jute iz te organizacije su najavili da je za naplatu štete putnika na raspolaganju 300.000 evra, koliko je iznosila garancija. Rečeno je da će ako bude bilo više oštećenih svi putnici dobiti srazmeran deo.

Stevan Budžić, inače, vlasnik osam firmi, hapšen je i pre godinu dana zbog navodne zloupotrebe u izgradnji stanova na Voždovcu i prema nezvaničnim informacijama slučaj je sada prebačen u Više tužilaštvo. Nije poznato gde se on sada nalazi.

Ljudima upropastio odmor pa otišao na svoj

Samo nekoliko dana kasnije iz Subotice je pobegao u inostranstvo Miroslav Despi, vlasnik „Sun&Sea“. Desetine putnika je odmah podnelo prijave policiji i Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu, međutim, predmet je preuzelo Posebno odeljenje Višeg suda u Novom Sadu za borbu protiv korupcije.

Despa mnogim putnicima nije ni rezervisao letovanje, niti je uplatio depozit tur operatorima, već je kako se pretpostavlja napustio zemlju 25. juna sa njihovim novcem.

U ovom slučaju nije poznato koliko je građana prevareno i kako saznajemo u predistražnom postupku se utvrđuje broj prevarenih ljudi i koliko novca im je uzeto.

Do sada nije bilo moguće saznati da li se za Despijem traga i da li je eventualno za njim izdata poternica, ali se zna da je on od ranije u finansijskim problemima što potvrđuje spisak najvećih poreskih dužnika. Na dan 31. decembra 2017. godine njegov dug je bio nešto veći od 10 miliona dinara.

Građani za koje je Despi rezervisao letovanje i platio depozit tour operatori obezbedili su letovanje o trošku te agencije. Oni koji su ostali bez putovanja i novca pravdu mogu da zatraže jedino po privatnoj tužbi, tvrde pravnici.

Taman su se smestili u autobus i onda je usledila šok informacija

Ubrzo, nakon skandala u Subotici, šok su doživeli građani koji su platili letovanje u Grčkoj čačanskoj agenciji „Jazz Travel“. Posle samo sat vožnje ka letovlištu njima je saopšteno da se putovanje otkazuje!

Oko 100 putnika iz Beograda, Valjeva, Šapca, Lazarevca, Aranđelovca, Čačka, Kraljeva, i Kragujevca platili su vlasniku „Jazz Travela“ Goranu Pavloviću 1,3 miliona dinara aranžmane i ostali bez novca i odmora.

Pavlović se sam prijavio policiji i nakon što je dao izjavu u Policijskoj upravi u Čačku, poslovne knjige njegove agencije proveravali su i turistički inspektori i pripadnici Odseka za privredni kriminal MUP-a Srbije. On se branio da je put „morao da otkaže jer nije imao dovoljno novca na računu zbog neplaniranih izdataka“.

Deo oštećenih turista najavio je tužbe zbog prevare. Manji broj iz Valjeva, oni koji su aranžman uplatili preko valjevske agencije „Big Eneks“, kao subagenta, ekspresno je obeštećen. Naime, „Big Eneks“ je iz sopstvenih sredstava, ne čekajući da se sprovede procedura povraćaja novca, za četvoro turista odmah obezbedio letovanje u Grčkoj.

Po rečima Aleksandra Seničića, direktora YUTA, nakon hitne sednice Upravnog odbora YUTA, održane posle treće prevare domaćih turista, u narednom periodu biće znatno pooštrena kontrola rada turističkih agencija.

Protest prevarenih

Goran Pavlović dobio je rok od 15 dana da vrati novac putnicima koji nisu otputovali u Grčku, a YUTA ima njegovo obećanje da će „prodati svoje autobuse kako bi nadoknadio štetu“.

Istovremeno na društvenoj mreži “Fejsbuk” objavljen je poziv prevarenim putnima kojima je “S.A.B.” uzeo novac pri kupovini stanova i turističkih aranžmana da se okupe 11. jula u ulici Vojvode Stepe i da protestuju protiv Stevana Buđića tražeći od nadležnih da ih zaštiti.

Kako možte da se zaštitite

Advokat Jugoslav Tintor izjavio je za “Blic“ da u slučajevim, poput ovih koji su se prethodnih dana dešavali važno proveriti da li je nakon prijema uplata građana agencija preduzela dalje korake kako bi rezervisala smeštaj i da li je to platila hotelu.

– U slučaju da jeste, vlasnik agencije bi se mogao uspešno braniti da je do problema oko realizacije aranžmana došlo zbog okolnosti koje on nije mogao da predvidi, kao što je otkaz od strane hotela ili slično. U tom slučaju, on ne može snositi krivičnu odgovornost, a građani mogu potraživati povraćaj svog novca od agencije. Da li će, i u kom iznosu, oni biti obeštećeni, zavisi od toga da li postoji osiguranje za ovakve slučajeve koje pokriva celokupnu ili samo delimičnu štetu – rekao je Tintor.

Prema njegovim rečima, u slučaju da ništa nije uplaćeno, moglo bi se tvrditi da je vlasnik agencije doveo i održavao u zabludi građane da će organizovati putovanja iako to nije ni nameravao, kao i da ih je na taj način naveo da na štetu svoje imovine uplate njihov novac, koji im nikad nije vraćen, već mu se gubi svaki trag.

Posebne preventivne mere nije moguće preduzeti, i navodi da kada, i ako se desi problem, naplata naknade štete zavisi od visine imovine kojom raspolaže turistička agencija. Ali, postoji još gora varijanta, a to je da ako agencija nema ništa od imovine, i nije osigurana za ovakve slučajeve, građani ostaju bez ikakve mogućnosti da naplate štetu.

Turizmolog Boris Tot kaže za „Blic“ da putnici kada potpisuju ugovor sa subagentima obrate pažnju da na ugovoru bude naznačeno ime tour operatora koga treba nazvati i proveriti rezervaciju.

– Uvek se preporučuje više provera pre polaska na putovanje – zaključuje Tot.

Izvor: blic.rs