Javio se dečak kome je Nole poklonio reket i otkrio sve detalje sa finala: Evo šta će uraditi sa reketom

Ove godine na finalu Rolan Garosa, najbolji teniser sveta Novak Đoković imao je neobičnu podršku iz prvog reda tribina. Radi se o dečaku Mateu iz Meksika, koji ga je sve vreme meča bodrio.

Posle meča Đoković mu je poklonio reket a ta slika je obišla svet, a još kada se saznalo da je dečak Meksikanac, to je izazvalo veliku pometnju.

„Nisam znao da me Đoković sluša, bio sam iznenađen što me je uopšte čuo“, započinje svoju priču Mateo.

„Sve je počelo na polufinalu protiv Nadala na koje sam bio pozvan. Davao sam mu i tada savete, poruke motivacije, govorio mu je stvari poput „Ti to možeš“, „Nije ništa strašno“, „Dobra strategija, nastavi tako…“ i motivisao sam ga da nastavi tako. To sam govorio na engleskom. Ja sam mislio da me ne čuje, ali na moje iznenađenje na kraju sam osetio da me čuje“, nastavlja Mateo.

„Ne igram tenis, ali mnogo volim da gledam igru. I imao sam sreće da me pozovu na meč finala. Mnogo mi se sviđa taj sport. Ja igram fudbal. U Meksiku navijam za Ameriku, a u inostranstvu od srca navijam za Madrid, ali za sada za PSG“, kaže Mateo.

„Na kraju mi je doneo kapu. I osetio sam da, kada mi je dao kapu i kada me je već poznavao malo, približio mi se posle i rekao sam mu „Čestitam, ti si velik“ i otišao je. Kasnije se vratio i dao mi je reket. To iskustvo nema cenu, reket ću zadržati“ izjavio je Mateo.

Ovi momenti će, bez sumnje, zauvek ostati u sećanjima malog Matea i najboljeg svetskog tenisera.

Izvor: telegraf.rs