Jasmin Repeša više nije trener Budućnosti, podneo je ostavku

Zvezda je deklasirala Budućnost sa 97:54 u odlučujućoj petoj utakmici finala ABA lige. Nakon tog poraza, bilo je raznih izjava i sa jedne i sa druge strane oko organizacije same utakmice, ali kada se sve uzme u obzir crveno-beli su potpuno zasluženo vratili trofej u svoje vitrine.

Prema pisanju portala „Basketbal sphere“, on je podneo ostavku nakon poraza u borbi za titulu i tako završio epizodu u Podgorici, gde je u januaru preuzeo ekipu od Aleksandra Džikića.

Jasmin Repeša očigledno više nije mogao da izdrži pritisak na klupi podgoričkog tima, te je ovog utorka odlučio da se povuče sa mesta prvog trenera nakon razgovora sa predsednikom kluba, Draganom Bokanom. Repeša je Budućnost preuzeo krajem 2018. godine od Aleksandra Džikića i glavni zadatak mu je bila odbrana šampionske titule u ABA ligi.

Hrvatski trener nije uspeo u tome, pa ostaje da se vidi ko će predvoditi ekipu u crnogorskom prvenstvu koje sledi. Od značajnijih pobeda na klupi Budućnosti imao je trijumf protiv Real Madrida u „Morači“ u okviru Evrolige. Sada već davne 2004. godine Jasmin Repeša predvodio je Fortitudo iz Bolonje u finalu Evrolige protiv Makabija i tada je takođe deklasiran, pošto je njegova ekipa izgubila sa 44 razlike.

Izvor: republika.rs