Izdato upozorenje za vremensku nepogodu, stiže nagli preokret – a evo šta nas čeka i za vikend

Danas će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, vetrovito i svežije, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom uz mogućnost grmljavine.

Vetar umeren i jak severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura kretaće se od 10 do 15 stepeni, a najviša dnevna od 16 na severu do 25 stepeni na jugu Srbije.

U Beogradu, promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, vetrovito i svežije, ujutru i pre podne sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom, a vetar će biti umeren i jak severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura 15 stepeni, a najviša dnevna oko 21 stepen. U sredu će biti pretežno sunčano i osetno toplije.

U četvrtak i petak promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima. Za vikend i početkom sledeće nedelje u severnim i centralnim delovima Srbije postepeno svežije sa uslovima za povremenu kišu i lokalne pljuskove, dok će se na jugu zadržati relativno toplo i uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima.

Detaljna vremenska prognoza po dane:

Sreda: Pretežno sunčano i ponovo osetno toplije. Vetar slab i umeren, u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša u većem delu od 27 do 31, samo u Negotinskoj Krajini oko 25 stepeni.

Četvrtak: Promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 28 do 33 stepena.

Petak: Promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 28 do 33 stepena.

Prognoza vremena za narednih 5 dana (od 16.05.2020. do 20.05.2020.)

U severnim i centralnim delovima Srbije postepeno svežije sa uslovima za povremenu kišu i lokalne pljuskove, dok će se na jugu zadržati relativno toplo i uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima.

Izvor: tanjug.rs