Izbegavajte je: Spisak hrane koja izaziva celulit

Definitivno, režim ishrane igra fundamentalnu ulogu kada je u pitanju dobar izgled naše kože. Često se kaže da smo ono što jedemo. Tačno, jer režim ishrane utiče ne samo na zdravlje, već i na naš fizički izgled.

Nije tajna da danas postoje razni postupci za uklanjanje celulita. Ipak, najbolje rešenje je početi iznutra prema vani, to jest, više pažnje posvetiti namirnicama koje uzrokuju celulit i pokušati ih eliminisati sa našeg menija.

Brza hrana, ugljeni hidrati, pržena hrana

Crna lista namirnica koje treba da eliminišemo je duga. Na prvom mestu su ugljenohidrati, kojih ima u kolačima, tortama, kremovima, sladoledu … gotovo svugde. Što se tiče ostalih ugljenih hidrata, u belom hlebu, pirinču, pasti, moraćete da obratite pažnju na količinu. U istoj kategoriji je i brza hrana. Ova hrana sadrži zasićene masti, kalorije, toksine, kancerogene materije i zato je ova hrana najbolji prijatelj celulita. Isto važi i za prženu hranu. Čak i ako nemate celulit, oni će vam pomoći da ga brzo dobijete.

Potrebno je smanjiti masnoću životinjskog porekla, genomodifikovanu masnoću (margarin) i mlečne masti. S druge strane, so dovodi do zadržavanja vode u telu, što je jedan od glavnih uzroka celulita. Zato je toliko važno biti umeren kada je u pitanju naša ishrana.

Alkohol i gazirana pića – lipidi koji se javljaju u gaziranim pićima izazivaju pojavu onih neugodnih i nepravilnih oblika na koži, takozvanog celulita, zbog visoke koncentracije šećera u njima.