Ivica Dačić najviše puta testiran na korona virus: Za ovih šest godina bilo je i drugih velikih rizika – ebola, malarija, boginje, čak i kolera

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se ne plaši korona virusa. Ali da preduzima mere predostrožnosti i da se testira posle svakog putovanja.

Dačić je nedavno, uprkos preporukama da se ne putuje u Kinu, zemlju u kojoj je zabeležan najveći broj zaraženih i umrlih korona virusom, boravio u dvodnevnoj poseti Pekingu.

On je za Tanjug rekao da je od pojavljavanja korona virusa obišao četiri zemlje. A da danas boravi u Skoplju, u trenutku kada je u Severnoj Makedoniji zaraženo sedam osoba korona virusom.

„Već šest godina obilazim svet u okviru borbe za povlačenje priznanja Kosova. Tu je bilo velikih rizika – ebola, malarija, boginja, čak i kolera. Testiram se posle svakog putovanja“, rekao je Dačić.

Takođe, boravio je u Sijera Leoneu, državi koja je u trenutku njegove posete povukla priznanje Kosova, da bi ubrzo nakon toga otišao u Kazanj, gde je predvodio delegaciju Srbije na zasedanje srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

„Bio sam u Sijera Leoneu, a tamo je ebola. Šta ću, takav je posao“, zaključio je on.

Izvor. espreso.rs