Ivan je otkrio koliki su mesečni troškovi za jednu porodicu u Nemačkoj – ako odlazite, evo koliko vam novca treba

Ivan Lovrić koji živi u inostranstvu je otkrio detalje troškova života za svoju četvoročlanu porodicu u Nemačkoj.

Pojasnio je šta je najskuplje, šta se plaća mesečno, a šta godišnje.

Mnogi sa ovog područja se decenijama sele u Nemačku u potrazi za boljim životom.

Ivan Lovrić, koji već neko vreme živi i radi u Nemačkoj, na svom YouTube kanalu objavio je video u kome objašnjava mesečne troškove života u toj zemlji.

Najveći trošak koji možete imati u Nemačkoj je kirija za stan. Ako nemate sopstvenu nekretninu, cena kirija stanova ili kuća je definitivno visoka, rekao je Lovrić i dodao da u njegovoj situaciji to iznosi oko 1.150 evra.

To uključuje komunalne usluge i parking.

Mesečno mora da plati oko 21 evra za iznošenje smeća, jer u nekim delovima Nemačke, kao u njegovom slučaju gde on živi, to nije uključeno u komunalne usluge.

Struja se takođe plaća odvojeno, a mesečni iznos je 65 evra.

Mnogo momaka i devojaka napušta svoju domovinu, čak su neke devojke odlučne da se venčaju samo zbog papira kako bi napustile Balkan.

Mnogi Balkanci u Nemačkoj traže momka ili devojku sa nemačkim dokumentima sa kojima bi mogli da se venčaju, ali ima i onih koji imaju dokumente, ali traže ljubav.

– Tražim dečka koji će mi praviti društvo u Nemačkoj. Radim, ali moj život je dosadan. Imam dokumenta, pa ko ima novca i mogućnosti neka izvadi vizu i nek dođe. To je to. Pozdrav – napisala je usamljena devojka na Fejsbuk stranici „Spoted Sarajevo“.