Ispovest Srbina iz Grčke: Sve se dogodilo iznenada, nismo imali vremena ni da se sklonimo od vetra, a jutros nas je ovo sačekalo… (FOTO)

Snažno nevreme, u kojem je pog**ulo sedam turista, a oko 100 povr*đeno, zahvatilo je sinoć čuveno grčko letovalište Halkidiki, a danas je proglašeno vanredno stanje.

Veliki broj Srba bio je na udaru razorne oluje, a prema informacijama konzula lakše je povređeno šestoro naših državljana i pušteni su iz bolnice.

Nebojša Ivić, našao se sinoć usred nevremena na Halkidikiju, kaže za Kurir da se sve dogodilo iznenada, kao i da niko nije očekivao da će ih ovo snaći na letovanju.

„Nevreme je počelo sinoć oko 21 sat po lokalnom vremenu i to iznenada. Bilo je strašno, u jednom trenutku je orkanski vetar dunuo tako jako da niko nije ni stigao da se skloni sa šetališta, a kamoli da uđe u apartman. Iako je sve trajalo samo dvadesetak minuta, izgledalo je kao smak sveta“, priča za Kurir Nebojša Ivić sa Halkidikija.

„Kad smo jutros izašli napolje zatekli smo jez*ve prizore, na šetalištu je bilo stakla, suncobrani su bili razbacani na sve strane, neki su čak visili s nekoliko metara visine na dalekovodu. Drveće je palo što na kuće, što svuda okolo na šetalište. Na ulicama je i mnogo crepova koji su padali s okolnih kuća. Video sam i dva stabla debljine bar 2 metra u prečniku isčupana iz korena. Drveće je padalo i na automobile, svuda po plaži su razbacane stolice i ležaljke, zaista strašni prizori“, prenosi utiske Nebojša koji je na letovanje otišao sa porodicom.

Ipak kako kaže, Grci su vrlo brzo počistili plažu i otvorili prodavnice, a srpski turisti i lokalci uputili su se ka zalihama hleba i vode, pre svega.

„Trenutno nema ni struje ni vode, a nema ni nagoveštaja kada će doći. Po nekim informacijama tek sutra. Neki apartamni imaju agregate, ali naš nema.

Neki turisti su se zaputili ka Solunu, dok su ostali ovde i snalazimo se kako znamo“, priča Nebojša.

Izvor: kurir.rs