Ispovest razočarane Srpkinje: Konobar na plaži je čuo naš jezik i počeo da nas tera uz reči zbog kojih sam zaplakala pred detetom

Status jedne žene iz Srbije koja je otišla na letovanje u Grčku počeo je da se širi internetom. Prenosimo vam iskustvo koje je naša državljanka doživela na letovanu.

Grci zaista važe za sjajne domaćine, a već smo na velikom broju primera videli da se ove godine posebno trude da ugoste naše građane za koje važi novi protokol pri prelasku granice.

Međutim, situacija koju je doživela Julijana i podelila u grupi „Live from Greece“ ipak govori da nisu baš sva iskustva tako prijatna.

„Ovo sam morala podeliti u grupu jel smo danas moja ćerka i ja doživele uvredu a i razočarenje od strane grčkog konobara na plaži.

Na slici se vidi gde smo svaki dan od 21.06 boravili na plaži na slici stoji naziv bara a i grk koji nas je danas posle 6 dana boravka na njihovoj plaži bukvalno otero. Smestile smo se na ležaljke oko 8 po grčkom vremenu i krenule da se kupamo, pojavio se konobar i ladno nam rek’o da idemo dalje odatle jel nemože više da nas gleda. Pitala sam ga zaßto da idemo , zašto nas tera ?

Njegov odgovor je bio da MRZI SRBE. Jako me je to pogodilo. Iskreno krenule su mi suze i nisam htela da odem . Tražila sam gazde i on je rek’o da je on gazda što ne verujem i rukom nam pokazao da idemo dalje sa njegovih ležaljki. Ovo mi je 16 put da letujem u Grčkoj i nikad ovako nešto nisam doživela. Jako sam razočarana“, napisala je žena.

Članovi grupe odgovorili su joj da razumeju zašto je uzrujana ali da ne dozvoli da joj jedno loše iskustvo posle 16 godina letovanja u Grčkoj upropasti odmor i sva lepa prethodna iskustva sa tim narodom. Ukazali su na to da konobar možda uopšte nije bio Grk već sezonski radnik iz neke druge zemlje koja nam nije baš naklonjena.

Izvor: blic.rs