Irina je diplomirana pravnica, ali niko ne želi da je zaposli: Imam besprekoran CV, ali sam previše atraktivna (FOTO)

Diplomirana pravnica Irina Kova (33) iz Rusije trenutno živi u Londonu, a zbog svog izgleda imala je problem na svim poslovima.

Ona je ispričala da zbog svog seksepila nikada nije mogla da radi u struci, pa i da su je žene gledale „popreko“ i zavidele joj, a muškarci je nisu shvatali ozbiljno.

„Moja privlačnost negativno je uticala na mene tokom razgovora za posao, ali i kada bih posao dobila. Da bi lakše pronašla posao, agent za zapošljavanje mi je savetovala da plavu kosu obojim u tamno, iako imam diplomu iz prava i odličan CV“, rekla je ona i poslušala agenta i obojila kosu, a nakon nekog vremena je i nabavila naočale bez dioptrije, samo da bi delovala profesionalnije.

„Retko nosim puno šminke jer zbog toga kako izgledam za to niti nema potrebe. Kad imaš velike usne i oči ionako privlačiš puno pažnje. Mislim da je taj moj bivši šef želeo korporativno okruženje u kom su svi isti, imaju hipoteku i troje dece. Na neki način mi je rekao da sam previše glamurozna da bih se uklopila“, dodala je.

Smatra da muškarci zapošljavaju manje atraktivne žene kako ih ne bi ometale u poslu. Osim toga, misli neki oženjeni šefovi ne žele probleme sa suprugom.

Izvor: kurir.rs