Imam 52 godine i srećna sam što starim: Više ne moram da robujem glupostima

Znate šta: drago mi je što sam ovo shvatila pre Sudnjeg dana koji neminovno dolazi.

Pre 25 godina pregledavala sam časopise, pažljivo proučavala stranice mode i lepote, pažljivo čitala savete o tome „kako prkositi godinama“ itd. Danas nemam naviku da čitam o tome „kako ne ostariti“, „kako sakriti starost“ i druge vrste smeća … Šta želim da kažem onima koji su sada u dobi od 25 do 30 godina: Ne gubite vreme!

Starenje je sjajno! Evo mog primera: Već pola života se borim protiv starenja! Starenje pobeđuje. Zašto sam gubila vreme? Zašto nisam priznala poraz i jednostavno živela? Ne znam, ceo život se pretvaramo da smo, slobodni, mladi, moderni. Pre godinu dana sve to mi je dosadilo.

Tada sam prestala da se farbam, a zatim sam odustala i od dijete. Od tada imam 10 kg više, ali nikada nisam bila srećnija. Prvi put u životu jedem ono što volim i koliko volim.

Prestala sam da trošim novac na skupu šminku, koristim samo maskaru i karmin. Imam 52 godine, ali se mentalno osećam kao da imam 30. Ne, nisam luda. Sve moje bore su prilično vidljive, ali ja vam govorim o tome kako se osećam u duši.

Mnogi ljudi su imali komentare poput „Zašto si odustala?“, „Zašto se ne boriš protiv starenja?“ Ooo, definitivno se borim! Borim se da budem srećna onakva kakva zaista jesam, a ne po nametnutim standardima.