Imala je 304 kg, bila je najdeblja žena na svetu: Posle operacije pred TV kamerama smršala je 194 KG, a evo šta se s njom desilo (FOTO)

Paulina Poter iz Amerike proglašena je 2011. najdebljom ženom na svetu. Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kada je imala 292 kilograma, ali njena najveća kilaža bila je 307 kilograma.

Uspela je da smrša posle operacije želuca i izgubila je 194 kilograma. Za nju su ljudi saznali kada se pojavila u TLC emisiji ‘My 600lb Life’. Gledaovi su pratili njenu borbu i to kako je stigla do 112 kilograma. Bio je to veliki uspeh, ali kada su se kamere ugasile, Paulina se ponovo vratila starim navikama.

Kada su na TLC napravili novi serijal „My 600lb Life: Where Are They Now?“, u kojemu su obilazili ljude koji su gostovali kod njih i uspeli da smršaju, došli su i do Pauline, ali ona nije više imala 112 kilograma, već 132.

Kad je imala 300 kilograma, samostalno je mogla jedino da jede i da se obriše. Jedva se kretala, a sin Dilon morao je da joj kuva i da je čisti. Govorila je tada da je zarobljena u telu i pitala se hoće li ikada voditi normalan život. U to vreme hranu je doživljavala vrhuncem dana.

Priznala je da je počela da se prejeda dok je bila dete, pošto su joj se roditelji razveli. Pričala je da su ona i majka jedva sastavljale kraj s krajem i jedva su sebi mogle da priušte hranu.

Međutim, kada su se roditelj pomirili, a novac više nije predstavljao problem, navika prejedanja je ostala. Rekla je da je u 17 godina imala 136 kilograma, a kada je je sa 29 dobila sina, imala je već 226 kilograma.

Tokom prvog gostovanja na TLC pre tri godine stavili su je u poseban program mršavljenja pod vođstvom dr Jonana Nauzaradan. Doktor je s njom imao veliki problema jer nakon operacije želuca nije želela da ustane iz kreveta.

U prvoj godini nakon operacije izgubila je 67 kilograma. Bila je zadovoljna ali se stalno se žalila na bolove u kolenima i tražila lekove. Izgubila je još 22 kilograma, a stvari su se dramatično pogoršale kada je završila u bolnici zbog s*pse.

Oporavila se i nastavila s programom mršavljenja, a bila je i na zahvatu uklanjanja viška kože. Tada joj je kilaža pala na 112 kilograma. Ali, dva meseca kasnije, kada je ponovno je otišla kod doktora i kad se izvagala imala je 132 kilograma.

„Ta debela devojka je još u meni. Doktor mi je sredio želudac, ali nije um“, rekla je tada i tvrdila da se nije udebljala već da je puna vode.

Pauline se sa sinom preselila u rodni Sakremento, a njena sadašnja težina je nepoznata, prenosi Dejli mejl. Ipak, sudeći po fotografijama koje objavljuje na Fejsbuku, čini se da je prilično smršala.

Izvor: kurir.rs