Ima 60 godina, a izgleda kao da joj je 30: Koristi nešto što svi imate u kući, a lice joj od toga cveta

Da li ste znali da vam za lepu kožu licu mogu pomoći samo tri tablete aspirina? Ako niste, u nastavku vam otkrivamo kako možete napraviti magičnu masku. Glavni sastojak aspirina je salicilna kiselina sa kojom možete da rešite razne kožne probleme, a posebno kada je reč o pegama, bubuljicama, pa čak i porama u koži.

Maska za piling: Sa ovim pilingom možete ukloniti sve stare ćelije sa kože, ali i višak ulja koji se na njoj zadržava, te koje dovodi do razvoja problema.

Potrebni sastojci: tri aspirin tablete i 3 kašike vode

Priprema: U posudicu stavite vodu, a onda u nju dodajte i tablete, te počnite da mešate kako bi se tableta istopila. Kada odlučite da nanesete pripremljenu smesu na lice, prvo treba da lice operete vodom, pa onda nanesite smesu, ali umasirajte je kružnim pokretima. Smeša treba da deluje desetak minuta, a onda operite lice. Ako želite da što pre rešite sve svoje kožne probleme, onda ovo trebate da radite dva puta sedmično.

Maska sa limunom i aspirinom

Sa ovom maskom možete sa lica da uklonite bubuljice, kao i sve ostale kožne probleme. Kada se aspirin pomeša sa sokom od limuna, dobićete dejstvo antibiotika sa kojim ćete lakše da uništite sve bakterije koje su se nakupile na koži i koje su glavni uzročnici nastanka bubuljica.

Potrebni sastojci: 3 kašike soka od limuna i 3 aspirin tablete

Priprema: Od ova dva sastojka treba da napravite pastu, koju ćete naneti na očišćeno lice, pa takođe, ostavite da deluje desetak minuta. Posle toga, lice operite vodom.

Izvor: espreso.rs