Igrala je Lolu u „Srećnim ljudima“, ima veliku zaradu iz inostranstva, a evo kako izgleda na pragu osme decenije i čime se bavi

Poznatu srpsku glumicu Zlatu Numanagić, koja će iduće godine napuniti 70, u poslednje vreme nemamo prilike da vidimo često na malim ekranima, dok je poslednji njena televizijska uloga bila u „Nemanjićima“, pre dve godine.

Uloga Lole Golubović u „Srećnim ljudima“ obeležila joj je život, a u seriji je zamenila Tanju Bošković, koja je originalno tumačila ovaj lik.

U „Nemanjićima“ je igrala strinu Stefana Prvovenčanog i sestru žene Kulina Bana.

– Retke su uloge koje odgovaraju mojim godinama i drago mi je što me reditelj Marko Marinković setio i pozvao, mada sam već uspešno sarađivala s njim – rekla je bila Zlata Numanagić o svom liku.

Zlata se i dalje bavi glumom, pa je ove godine snimila film „Nije sve kao što izgleda“, dok joj je već par godina veliki izvor prihoda iz inostranstva.

Numanagićeva, koja ima sina Fedora, je sa prijateljicom otvorila restoran u Albaniji, a u više navrata je pričala koliko je zadovoljna svojim privatnim biznisom.

– To je jedno neprocenjivo iskustvo i ne može da se uporedi ni sa jednim zanimanjem kojim sam se do sada bavila. Znam da su mnogi pomislili da smo tamo imale probleme što smo otvorile restoran, ali to je glupost. Ljudi su nas dočekali raširenih ruku. Oni su ljubazan narod. Počev od policije, do službe za dezinsekciju, preko banke, pa sve do komšija koji su hotelijeri, svi su nam pomagali. Ako nam nešto nedostaje, oni bi nas vozili u nabavke – kazala je ona pre nešto manje od tri godine, ističući da nikada neće napustiti glumački poziv.

Pored pomenutih ostvarenja, Zlata je zablistala i u „Povratku otpisanih“, „Pozorištu u kući“ i „Mom rođaku sa sela“.

Izvor: blic.rs