I medicinski deo Kriznog štaba završio zasedanje: Glavna tema je kako uvesti mere, a o jednoj se naročito polemisalo

Sednica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana situacija sa korona virusom, završena je nešto posle 13 časova, a sada je i zasedanje završio i medicinski deo Štaba, koji je nastavio rad kako bi preciznije definisali predlog novih mera, koji će zatim dostaviti vladi.

Najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju. Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović rekao je danas posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, da „bolničkih kapaciteta za sada ima, ali da oni nisu neiscrpni“.

– To znači da, ako se broj obolelih i zaražavanje nastavi ovim tempom, vrlo verovatno možemo doći do toga da kapaciteti budu na izmaku ili, u najgorem scenariju, da ih ne bude dovoljno – istakao je Stevanović.

Izvor: tanjug.rs