Hrvat u Africi se slikao sa dve devojčice, 8 godina kasnije odlučio je da ih potraži – evo šta je saznao o njihovoj sudbini

Hrvatski bloger Kristijan Iličić obišao je ceo svet, boraveći u Etiopiji prošle godine. Jednom od poslednjih objava uspeo je da obraduje svoje fanove koji prate njegova putovanja.

Fotografija stara osam godina prikazuje Kristijana sa dve devojčice koje s nim poziraju u Turmeriji, u plemenu Hammer. Na ovom putovanju, Kristijan je odlučio da pronađe devojčice sa slike, pošto je na ruci imao tetoviranu sliku jedne od njih.

„Tetovirao sam se u Banja Luci. Čekao sam termin godinu dana. Pokazao sam slike majstoru tetovaža, a on je izabrao ovu od nekoliko slika iz plemena i rekao da će mi sastaviti priču oko ruke. Ona je devojčica koju ću nositi ceo život na ruci, a ta slika je jedna od najdražih koje sam ikada naslikao. Bila je to prava emocija“, rekao je Kristijan.

Kristijanu nije bilo lako pronaći devojčice koje su odrasle u srcu Etiopije i u brojnim plemenima.

Dok je bio u poseti plemenima, devojku su doveli, sedela je u restoranu i tamo ga je čekala. Njegova misija je bila uspešna. Kristijan je takođe saznao šta se dogodilo sa drugom devojčicom.

„Porodila se, sada se preselila i živi kao nomad. Još je nisam video“, rekao je Kristijan, dodajući da je susret sa devojčicom bio veoma emotivan.

„Da, prepoznala me je. Pre 8 godina tamo nije bilo mnogo stranaca. Moj brat i ja smo tada bili gotovo jedini belci“, rekao je.

Na pitanje kako je devojčica reagovala na tetovažu, rekao je: „Bila je stidljiva, ali je pokazala i radost“.