„Hleb 700 dinara, mašala“: Aranđelovčanin pomislio da je štamparska greška, ali nije (FOTO)

Iako je najavljeno da hleb „Sava“ neće poskupljivati do Nove godine i da ostaje na ceni od 54 dinara, za druge pekarske proizvode ovo ograničenje ne važi. A najbolji primer koliko su cene otišle u nebo je jedna fotografija iz marketa u Aranđelovcu.

„Za zujalicu spremni“, stoji iznad fotografije iz lokalnog lanca marketa na kojoj stoje dva hleba sa paprenim cenama.

Mali, kukuruzni, od samo 300 grama košta 299 dinara, dok drugi na slici, pariski bridor od 1100 grama košta neverovatnih 699 dinara.

I dok su se ljudi u komentarima pitali da li je ovo neka šala ili štamparska greška, autor tvita podelio je sa njima da je ova vrsta hleba svuda skupa, a u Švajcarskoj košta oko 6,46 franaka, što je cena približna našoj.

„Hleb 700 dinara! Mašala! Bogat narod! Ekonomski tigar!“, „Kad se zujalica na hleb vrati“, „Ovo da kupiš umesto cveća kao poklon…ispao bi baja“, ređali su se razni komentari ispod tvita.

Inače, Bridor je kompanija za proizvodnju pekarskih proizvoda koju je osnovao Louis Le Duff 1988. godine. Sedište kompanije je u Bretanji u blizini Rena. Bridor prikazuje princip tradicionalnog francuskog pečenja. Njihov hleb se peče u pećnicama od kamenog poda kako bi se stvorio zanatski izgled, kao i kora. Bridorova peciva se sporo mese, nežno uvijaju i dižu.

Izvor: espreso.co.rs