HLADNI VAZDUŠNI TALASI MOGU POGODITI EVROPU I BALKAN NAREDNIH MESECI

Prema najnovijim analizama koje smo napravili nisu ni malo dobre, jer u narednim mesecima (do kraja ovog meseca, avgust, septembar, oktobar, novembar i decembar) sve su veće šanse da evropski kontinent, a posebno na Balkanu i jugoistočnoj Evropi budu pogođeni od hladnijih vazdušnih masa koje bi uslovile relativno niske i podprosečne temperature vazduha.

U odnosu na ovo se sigurno mogu očekivati povremeno vlažni vazdušni talasi koji bi uslovili padavine i u slučaju izraženog hladnog talasa ne isključuje se i na najvišim mestima čak i sneg.

Hladnije nego obično će biti u našoj zemlji gotovo od svih gore – spomenutih meseci, što znači leti ne bi trebalo da nas iznenade niže temperature vazduha nego normalnih za leto i češći vlažni talasi udara koji bi uslovljavali padavine i povremenu nestabilnost praćenu s grmljavinom i uslovima za lokalne oluje sa gradom.

NAPOMENA: S obzirom da je ovo dugoročna analiza vremena promene iste su moguće zato ćemo mi kontinuirano pratiti razvoj vremena i svaku nova – nastalu vremensku situaciju ovde.

Tokom popodneva je sve sunčano, stabilno i veoma toplo vreme sa temperaturama koje se kreću u rasponu od 24 do 32 stepeni.